Doi tineri români au speriat Franța. Au furat chiar și în parcarea închisorii: „Nu îmi amintesc, sunt confuz“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Ianis Hagi.
Ianis Hagi.

Doi tineri români au fost condamnați la închisoare pentru o serie de furturi din mașini. Cei doi nu s-au putut abține și au încercat să fure chiar și din mașinile parcate lângă închisoarea Craquelin din Châteauroux.

Între iunie 2019 și ianuarie 2020, o serie de furturi din mașinile parcate au avut loc îna zona Castelroussine. Doi tineri români, de 19 și 20 de ani, au fost condamnați ieri la zece luni, respecitv trei luni de închisoare de către instanța corecțională din Châteauroux, portivit francebleu.fr. 

Cei doi tineri, care ar fi veri, veniți amândoi din România, operează împreună. Sparg câte o fereastră a mașinii și fură ce se află înăuntru. Carduri de credit, numerar, acte de identitate, genți, telefoane mobile. În șase luni - din iunie 2019 până în ianuarie 2020, polițiștii au numărat nu mai puțin de 15 astfel de fapte în zona Châteauroux pe care le-au putut dovedi. Cei doi nu se du în lături de la nimic și nu ezită să fure nici măcar în parcarea închisorii Craquelin din Châteauroux.


Tinerii  au fost arestați la sfârșitul lunii ianuarie, după ce au fost prinși în flagrant de un trecător. În fața instanței, tânărul de 20 de ani se scuză spunând că a acționat sub presiune și sub amenințări din partea familiei vărului său. Avocatul lui arată că băiatul are cazierul curat până în iunie 2019, data la care familia vărului său s-a mutat în casa sa. Cel mai tânăr repetă adesea că nu-și amintește faptele, că este confuz și nu are detalii.

După o lungă deliberare, președintele instanței decide să urmeze cerințele urmăririi penale: 10 luni de închisoare pentru cel mai în vârstă, trei luni pentru româul de 19 ani, ambele pedepse fiind cu executare într-un centru de detenție.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel