Doi români din Spania, primele cazuri de coronavirus în Namibia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cuplu de români sosțiți în Namibia din Spania au fost confirmați pozitiv la infecția cu noul coronavirus. Sunt primele cazuri de COVID-19 în acest stat african, anunță Kalumbi Shangula, Ministrul namibian al Sănătății.

Cuplul de români a ajuns în Namibi miercuri, iar vineri seară testul pentru coronavirus a returnat rezultatul pozitiv pentru infectare. Deși cei doi români au fost testați la sosirea în Namibia miercuri, nu au dat semne de îmbolnăvire cu Covid-19 și astfel au fost eliberați. 

Cu toate acestea, mai târziu în aceeași zi, unul dintre ei a mers la o clinică medicală privată plângându-se de o tuse, iar la repetarea testului. Probele au fost prelevate de la ambele persoane și trimise în Africa de Sud, iar rezultatele pozitive au fost primite vineri seara, anunță ministrul Sănătății, Kalumbi Shangula. Cuplul a fost imediat pus în carantină și de atunci a început urmărirea contactelor, potrivit neweralive.na.

Ambasada Spaniei în Namibia a anunțat, oficial, că cele două persoane, deși au ajuns din spania, sunt resortisanți români. Ambasada a declarat, sâmbătă după-amiază, că cei doi români au călătorit prin Madrid și Doha pentru a ajunge în Namibia prin Aeroportul Internațional Hosea Kutako.

Cei doi români urmau să ajungă la Gimnaziul Windhoek, care avea programată o serbare locală pe data de 21 martie. Cei doi români au fost găzduiți în casa părinților unuia dintre profesori și nu au avut contact cu alte persoane, așteptând rezultatele testului, potrivit namibian.com.na.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel