Doi români și consilierul lui Salvini, în centrul scandalului momentului din Italia: Petreceri dezlănțuite și drogul violului

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Luca Morisi, mâna dreapta a lui Mateo Salvini, implicat într-un scandal cu droguri și întâlniri plătite cu bărbați români. Unul dintre români este și el anchetat de autorități.

Ancheta asupra fostului „guru social“ al Ligii lui Salvini. La petrecerea din 14 august, alături de el se aflau doi cetățeni români care acum îl acuză că le-a dat o sticlă de Ghb, "drogul violului". "Lichidul nu era al lui", spune apărătorului lui Morisi.

Luca Morisi, fostul director de comunicare socială al lui Matteo Salvini, nu este singura persoană anchetată în ancheta privind vânzarea de droguri. Aceeași acuzație a fost adusă și unuia dintre cei doi români care, în seara zilei de 14 august, au fost găzduiți în apartamentul din Palazzo Moneta, în Belfiore, în provincia Verona.

Confirmarea vine din partea avocatei sale, Veronica Dal Bosco, care a primit notificarea numirii la jumătatea lunii august, dar care, până în prezent, nu a avut niciun contact cu clientul său. "El era doar în anchetă, nu era nicio urgență în ceea ce privește cazul, nu m-a căutat și nici eu", spune ea, potrivit Corriere della Sera.

Doi români și consilierul lui Salvini, în centrul scandalului momentului din Italia

 

Opriți de carabinieri după ce au ieșit din casa lui Morisi, cei doi români au fost cei care au dezvăluit în mod oficial că sticla pe care unul dintre ei o ascunsese în rucsac conținea Ghb, așa-numitul "drog al violului". Potrivit versiunii lor, Luca Morisi le-a dat-o pe gratis și de aceea este cercetat acum. Dar cei doi nu spun doar atât. Aceștia explică faptul că au intrat în contact cu spin doctorul lui Salvini (care a demisionat la 1 septembrie) prin intermediul unei aplicații pentru întâlniri homosexuale (Grindr) și că au participat la seara cu o altă persoană, un italian în vârstă de 50 de ani.

Potrivit versiunii lor, a fost o noapte cu motivații sexuale care s-a încheiat cu sticla cadou, despre care el jură că nu știe nimic. Avocatul său, Fabio Pinelli, este cel care spune că "sticla cu lichid nu era a lui Luca Morisi, care, evident, nu putea să o dea unei terțe persoane". Potrivit avocatului, care anticipează astfel linia de apărare, ar fi vorba de "un fapt banal", adică aproape două grame de cocaină găsite în casa fostului social media manager: o cantitate care prevede o contravenție administrativă și care a declanșat sesizarea prefecturii, dar care nu duce la consecințe penale.

Analizele privind conținutul sticlei încredințate laboratorului din Verona vor începe în zilele următoare, iar rezultatul va dura săptămâni întregi. Dar în această poveste, ale cărei contururi sunt încă foarte nedefinite, nu doar tipul de drog trebuie clarificat.

Românii, urmăriți de carabinieri, sau verificați întâmplător?

 

Cei doi români au vorbit despre un al patrulea bărbat. Apărarea lui Morisi neagă faptul că în apartament se aflau și alte persoane. Dar de ce ar fi mințit cei doi tineri? O altă întrebare care trebuie clarificată: carabinierii, care i-au oprit pe cei doi români, i-au verificat din întâmplare, așa cum spune versiunea oficială, sau îi urmăreau de ceva vreme?

"Sunt două persoane care nu au o locuință fixă și care au nimerit la un control absolut de rutină. Nu există nicio înregistrare a vreunei activități anterioare pe contul lor", afirmă un anchetator. El adaugă: "În această poveste din punct de vedere penal, în acest moment este cuvântul lor împotriva cuvântului lui Morisi. În prezent, nu mai există telefoane supravegheate. Deocamdată, nu avem nicio dovadă care să ne dea certitudinea, începând cu substanța din sticlă, a cărei natură nu avem încă un rezultat științific“.

Un alt nod de dezlegat se referă la "cadou", acea fiolă cu drogul lichid. "Chiar dacă vrem să presupunem că a fost folosită pentru întâlnirea de noapte", se întreabă un anchetator, "de ce să o dăm cadou la sfârșit“? Carabinierii încearcă să dea de urma furnizorului de droguri, atât a celei din sticlă, cât și a cocainei găsite în casa fostului manager de social media. Și verifică dacă, în realitate, cercul de băieți care frecventau apartamentul lui Morisi contra cost ar putea fi mult mai larg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel