Doi români, blocați în Peștera Inimii din Portugalia. Salvamarii au intervenit (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Lucrătorii Stației de Salvare Ferragudo au salvat ieri după-amiază, 19 mai, doi bărbați, de naționalitate română, care erau blocați în Peștera Inimii, în apropierea farului Alfanzina, în municipalitatea Lagoa din Portugalia. 

În urma unei alerte primite la ora 15:19, echipa s-a deplasat imediat la fața locului.

Angajații  postului de salvamar au constatat că victimele se aflau cu răni ușoare pe corp, fără a fi nevoie de asistență medicală, iar ulterior i-au salvat și transportat pe bărbați pe plaja din Benagil, aceștia părăsind locul cu mijloace proprii.

Peștera Inimii este situată în parcul de stat Serra das Araras, la poalele munților Serra. Formațiunea sa de pereți de gresie este un refugiu pentru mai multe specii pe cale de dispariție, cum ar fi macacul stacojiu și Canindé. Legenda spune că în această peșteră a apărut imaginea Sfântului Antoniu acum mai bine de 200 de ani. Este situat la 5 km de districtul Serra das Araras, o parte din traseu poate fi parcursă cu mașina, iar cealaltă parte trebuie parcursă pe jos din cauza pereților stâncoși. Pelerinii devotați și plătitorii de promisiuni urcă pe vârful muntelui și lasă în grotă obiecte devoționale și cereri de binecuvântare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel