Doi români au filmat prețurile într-un supermarket din Germania: "Mai mici sau mai mari decât la noi?". Clipul face senzație pe Internet - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Prețurile în Germania, în comparație cu cele din România (Sursa: TikTok)
Prețurile în Germania, în comparație cu cele din România (Sursa: TikTok)

Doi tineri români au decis să facă un experiment interesant pentru a compara prețurile în supermarketurile din Germania și România. Aceștia au documentat întregul proces și au împărtășit rezultatele într-un videoclip postat pe TikTok care a devenit viral. 

Doi români au făcut un experiment pentru a vedea dacă prețurile în Germania sunt mai mici sau mai mari decât în România. Astfel, cei doi au mers într-un supermarket care este prezent și pe piața din România și au filmat etichtele cu prețuri. 

Cei doi au comparat prețurile la diverse produse alimentare și non-alimentare.

"Suntem în Germania și vrem să vedem dacă prețurile sunt mai mici sau mai mari ca-n România. Cola la 2 litri - 2 euro, 1 kg de banane - 1 euro, cartofi - 2 euro, 1 litru de ulei - 1,79 euro, cotlet de porc - 7 euro/kilogramul, salată la pungă - 89 de cenți, Becks - 85 eurocenți, pâine cu semințe - 2 euro, Almette - 2 euro, caserola de roșii - 2 euro, castravete Fabio - 89 eurocenți", spun cei doi români, care continuă astfel prezentarea mai multor produse.

După vizita la supermarket, românii au mers și într-un McDonald's, însă nu au fost impresionați de ce au găsit aici.

"Am ajuns și la McDonald's, iar un meniu dublu cheeseburger este 11,69 euro. La ei arată ca la cantină. E cam murdar pe aici. Fără alte comentarii, Mc-ul din România este top, clar", mai spun cei doi. 

VIDEO

@doubledei “In afara preturile sunt mult mai mari ca in Romania!” Voi ce părere aveți? ???????????????? #2DEI #couple #germany #romania #price ♬ sunet original - 2DEI

 

Videoclipul a atras atenția românilor pe TikTok și a generat comentarii interesante din partea utilizatorilor. Mulți au apreciat inițiativa celor doi tineri și au considerat că experimentul lor este util pentru cei interesați să înțeleagă diferențele de prețuri și opțiuni între țări. Majoritatea spun că prețurile sunt la fel sau mai mici decât în România, însă salariile sunt mult mai mari. 

Iată doar câteva dintre comentarii:

"În România o sticla de cola la 2 l este 13 lei adică 2 euro și ceva"

"Să nu uităm ca în Germania ai multe reduceri și tot ies nemții în stradă, că nu le mai convine nivelul de trai"

"Sunt mai mari prețurile, dar se și câștigă de 3-4 ori mai mult decât în România"

"Sunt la fel sau mai mari în România"

"Eu consider că diferența este enormă. Din salariul de Germania cheltui pe mâncare, 2 persoane, maxim 400 euro și câștig 2500 euro. În România, salariul este 3.500 RON și costurile de mâncare 2000 RON. Diferența este enormă"

"Preturile aproape la fel. La salarii e diferența mare"

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel