Doi români, arestați în ITALIA. Erau „EXPERȚI“ în FURTURI de mii de euro

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi români, dintre care unul recidivist, sunt cercetați de polițiștii din Italia pentru furturi de pe carduri cu ajutorul unor sisteme informatice.

Poliția feroviară din Veneto a descoperit un dispozitiv de skimmer pe casa de bilete automată de la digul stației de la Veneția. Dispozitivul fusese montat de doi cetățeni români. Cei responsabili au fost identificați și reținuți de poliția națională înainte de a da lovitura.

În după-amiază zilei de 2 septembrie, o patrulă de poliție a observat prezența unui dispozitiv Skimmer, prin care se pot fura datele de pe cardurile bancare şi banii celor care folosesc bancomatele, montat pe unul dintre automatele de bilete instalate în stație. Lângă aparat erau doi bărbați suspecți care se plimbau în apropiere de automatele de bilete automate instalate la digul ACTV. Pretinzând că trebuie să cumpere un bilet, un agent care purta haine civile s-a apropiat de bancomate, detectând prezența unui dispozitiv de skimmer, folosit de obicei de infractori pentru a sustrage codurile de identificare și securitate ale cardurilor bancare cu care pot face retrageri din conturile curente ale celor vizați, potrivit vvox.it.


Cei doi subiecți suspecți au fost reținuți și identificați apoi de polițiști. Este vorba despre un bărbat de șaizeci de ani, care a mai fost condamnat pentru infracțiuni contra proprietății, și un alt bărbat de treizeci de ani, car avusese interdicție de a intra pe teritoriul Italiei, ambii de origine română. Cel mai tânăr dintre cei doi avea asupra lui mai multe unelte compatibile cu cele necesare pentru instalarea aparatului de tip Skimmer.

Tânărul român de treizeci de ani fusese deja cercetat în iunie anul trecut, când ofițerii Poliției Feroviare din stația din Veneția au găsit același skimmer instalat pe un ghișeu automat. El a putut fi identificat atunci cu ajutorul imaginilor înregistrate de sistemul de supraveghere video al stației.


Polițiștii au percheziționat ulterior locuințele celor doi români, unde au fost găsite echipamente electronice și informatice adecvate pentru instalarea aparatelor în cauză, pe care le-au confiscat.

Cei doi bărbați sunt cercetați în stare de libertate pentru infracțiuni la sistemul informatic și pentru instalarea echipamentelor concepute pentru a intercepta fluxurile telematice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel