Doi poliţişti rutieri, răniţi într-un accident grav produs pe o șosea din Neamț

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Doi poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Neamţ au fost răniţi după ce autospeciala în care se aflau a fost implicată într-un accident rutier, marţi seara, pe DN 15, în localitatea Săvineşti.


Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Ramona Ciofu, a precizat că autospeciala avea în funcţiune sistemele de avertizare sonore şi luminoase.

"În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism în care se aflau trei persoane şi o autospecială din cadrul Serviciului Rutier Neamţ, în care se aflau doi poliţişti. Autospeciala avea semnalele acustice şi luminoase pornite. Cei doi poliţişti au fost preluaţi de echipajele medicale şi transportaţi la spital", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Pompierii au intervenit la accident cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere şi două ambulanţe SMURD.

"Pompierii au acţionat pentru scoaterea celor două cadre ale IPJ din autoturism, care au fost preluate şi transportate de echipajele SMURD la Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra-Neamţ", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Irina Popa.

Şi celelalte trei persoane, din maşina implicată în accident, au primit îngrijiri medicale.

Poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de vătămare corporală din culpă pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul. 

Accident cumplit și în Giurgiu

 

Un copil de 11 ani din localitatea Călugăreni, judeţul Giurgiu, a decedat, marţi, după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni de o ambulanţă, oprită pentru a acorda prioritate, dar care a fost proiectată pe trecere de un autotren condus de un cetăţean bulgar.

"Un cetăţean bulgar, în timp ce se deplasa cu un autotren pe direcţia Bucureşti - Giurgiu, nu ar fi păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de o ambulanţă din cadrul SAJ Giurgiu, condusă de către un bărbat, de 49 ani, din localitatea Oinacu, judeţul Giurgiu, intrând în coliziune cu aceasta. În urma impactului, echipajul SAJ a fost proiectat pe trecerea de pietoni, unde ar fi acroşat un minor, de 11 ani, din localitatea Călugăreni, căruia îi acordase prioritate de trecere. În urma manevrelor de resuscitare efectuate a fost declarat decesul minorului de 11 ani", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de IPJ Giurgiu.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cauza şi împrejurările în care a avut loc evenimentul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel