Doi bărbați au „anexat” locul de parcare al consulului rus: „Am organizat un referendum în doi. Sută la sută dintre alegători au fost de acord”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Doi bărbați au „anexat” locul de parcare al consulului rus: „Am organizat un referendum în doi. Sută la sută dintre alegători au fost de acord” FOTO: captură Twitter @rogeraberg
Doi bărbați au „anexat” locul de parcare al consulului rus: „Am organizat un referendum în doi. Sută la sută dintre alegători au fost de acord” FOTO: captură Twitter @rogeraberg

Doi finlandezi au pictat locul de parcare al unui consul rus în culorile steagului ucrainean. Ei și-au numit acțiunea rezultatul unui „referendum în doi” privind „anexarea” locului de parcare în favoarea Ucrainei. Autoritățile locale au anunțat că nu vor îndepărta vopseaua.

Jarno Virtala şi Markus Mattsson au decis să picteze în culorile steagului Ucrainei – galben și albastru – locul de parcare al consulului rus Pyotr Plihin, rezervat special acestuia, relatează Digi24. Cei doi au spus că a fost o formă de protest față de modul în care Rusia a anexat prin așa zise referendumuri teritorii ale Ucrainei. În acest fel, cei doi finlandezi și-au arătat susținerea pentru ucraineni.

Cel care a avut ideea a fost Jarno Virtala, iar după jumătate de oră i s-a alăturat Markus Mattsson. A fost o întâlnire ad-hoc, cei doi necunoscându-se înainte.

„Am organizat un referendum cu doi oameni privind anexarea locului de parcare la Ucraina. Sută la sută dintre alegători au fost de acord și nu au fost exprimate păreri opuse, așa că am decis să sărbătorim rezultatele pictând pe loc un steag al Ucrainei”, a scris pe rețelele sociale Markus Mattsson.

Consulul rus nu a fost foarte fericit când a văzut ce s-a întâmplat, a povestit Jarno Virtala. „Cred că nu-i plăceau deloc culorile”, a glumit el.

Nu este prima formă de protest de care a avut parte consulul rus Pyotr Plihin. Ari Sinkkonen, care are un magazin de biciclete în apropiere, a declarat că a atârnat un steag ucrainean de unde consulul să îl vadă de la geamul casei. „Nu salută pe nimeni și nimeni nu îl salută”, a declarat Ari Sinkkonen.

 

 

Vezi și 

 

Putin proclamă oficial anexarea celor patru provincii ucrainene şi cere Kievului să înceteze imediat ostilităţile

 

Rusia a declarat pe 30 septembrie patru provincii ucrainene (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie) ca fiind parte a teritoriului său, a anunţat într-un discurs preşedintele rus Vladimir Putin, care a cerut Ucrainei „să înceteze imediat ostilităţile” şi să revină la masa tratativelor, relatează agenţiile internaţionale de presă. „Ne vom apăra teritoriul prin toate mijloacele”, a promis liderul de la Kremlin, acuzând Occidentul că duce în „război hibrid” împotriva Rusiei.

„Îndemnăm regimul de la Kiev să înceteze imediat atacurile, toate ostilităţile şi să revină la masa negocierilor”, a cerut Putin în discursul susţinut în faţa membrilor guvernului, ai parlamentului şi altor reprezentanţi ai statului rus.

Lideri proruşi din cele patru provincii ucrainene parţial ocupate de trupele ruse după invazia începută pe 24 februarie urmează să semneze la Moscova tratatele de alipire a acestora la Federaţia Rusă, în urma unor aşa-zise referendumuri desfăşurate în acele provincii.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel