Doi angajați ISCTR, prinși când luau șpagă pe centura Capitalei. Au aruncat banii pe geam

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Doi angajați ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) au fost prinși în flagrant când luau mită 2.400 de lei de la administratorul unei firme. Flagrantul a fost organizat în urma unui apel la Linia anticorupție.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, polițiștii din Capitală i-au prins în flagrant, miercuri, pe cei doi funcționari, imediat după ce au primit suma de 2.400 lei, de la administratorul unei societăți comerciale. Banii le-au fost dați pentru a nu aplica măsurile legale asupra unui șofer din cadrul firmei pe care acesta o administrează, ca urmare a constatării unor abateri la legea transporturilor rutiere.

Situația a fost sesizată de administratorul firmei, printr-un apel telefonic la linia Call Center anticorupție a DGA - 0800.806.806, care a spus că angajații ISCTR au pretins o sumă de bani în procent de 10% din cuantumul amenzii de 24.000 de lei, care trebuia aplicată conducătorului auto, după ce au constatat că autoutilitara pe care acesta o conducea avea anvelope uzate și îi lipsea o lampă de semnalizare.

Potrivit unor informații neoficiale, cei doi angajați ai ISCTR efectuau controale pe raza centurii de nord a Capitalei, iar flagrantul s-a petrecut pe Șoseaua Chitilei, la intrarea în București, lângă mașina acestora. La momentul intervenției, cei doi au încercat să scape de bani aruncându-i pe geamul mașinii, conform acelorași surse.

Funcționarii au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați joi Tribunalului Ilfov cu propunere de arestare preventivă. Aceștia sunt acuzați de luare de mită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel