Document confiscat de FBI de la reşedinţa lui Trump: Descrie capacităţile nucleare ale unui guvern străin

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un document ce descrie apărarea militară a unui guvern străin, inclusiv capacităţile nucleare ale acestuia, a fost găsit în timpul percheziţiei efectuate de FBI în luna august la reşedința din Florida a fostului preşedinte american, Donald Trump, a scris, marţi, ziarul Washington Post, citând surse apropiate acestei chestiuni. 

Articolul din Washington Post nu precizează despre ce guvern este vorba în acest document şi nici nu indică dacă ar fi un guvern ostil sau aliat al Statelor Unite. Un purtător de cuvânt al FBI a refuzat să comenteze pe această temă. Reprezentanţii lui Trump nu au răspuns, deocamdată, solicitărilor de a comenta.

Document confiscat de FBI de la reşedinţa lui Trump

 

FBI a recuperat peste 11.000 de documente guvernamentale şi fotografii în timpul percheziţiei din 8 august, de la reşedinţa lui Trump din Mar-a-Lago, potrivit registrelor instanţei.

Potrivit articolului din Washington Post, unele dintre documentele confiscate detaliază operaţiuni strict secrete ale SUA, ce necesită autorizare specială, nu doar acces strict secret.

De asemenea, unele dintre documente sunt atât de restricţionate încât nici oficialii pentru securitate naţională de cel mai înalt rang ai administraţiei Biden nu au avut permisiunea de a le vedea, potrivit Washington Post.

Document despre capacităţile nucleare ale unui guvern străin

 

Departamentul american al Justiţiei îl anchetează pe Trump pentru sustragerea unor documente guvernamentale de la Casa Albă, după ce şi-a încheiat mandatul, în 2021, şi de depozitarea acestora la Mar-a-Lago.

Luni, un judecător federal a aprobat solicitarea lui Trump privind numirea unui coordonator special care să analizeze documentele confiscate în percheziţia FBI, un demers ce ar putea întârzia ancheta penală de la Departamentul de Justiţie, potrivit Reuters, titrează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel