Doctorul Marin Burlea, îngerul copiilor, înmormântat astăzi

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Societăţii Române de Pediatrie, prof.univ.dr. Marin Burlea, cel considerat a fi "îngerul copiilor", a fost înmormântat luni cu onoruri militare şi în aplauzele a sute de persoane, personalităţi ale mediului academic şi autorităţi locale.

"Despre personalitatea profesorului Burlea sunt mii de voci care ar putea să vorbească datorită faptelor dumnealui, miile şi miile de copii şi zecile de mii de părinţi care s-au bucurat de profesia dumnealui şi dragostea pe care a dus-o în meseria pe care a practicat-o. Un lucru este clar, începând din acest moment, de la această dată, viaţa spitalului va continua, dar va fi una mai săracă, lipsită de personalitatea domnului profesor. Începând din acest moment viaţa Universităţii va continua dar, de asemenea, va fi săracă şi lipsită de personalitatea domnului profesor. Şi viaţa oraşului va continua, dar va fi mai săracă prin dispariţia dumnealui", a declarat primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

La rândul său, prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a spus că profesorul Marin Burlea "va rămâne veşnic în amintirea noastră ca omul blând şi deosebit".

"A fost un om care şi-a dedicat 45 de ani carierei şi salvării de vieţi a celor mai nevinovaţi dintre oameni, copiii", a mai spus prefectul Iaşiului.

Directorul Spitalului de Pediatrie Sf Maria din Iaşi, medicul Radu Terinte, unitate medicală unde Marin Burlea a fost director mai bine de 15 ani, a declarat că trecerea în nefiinţă a reputatului medic este o mare pierdere pentru comunitatea ieşeană şi cea medicală.

"Un caracter extraordinar, acel om care se naşte rar, un om cu totul şi cu totul deosebit. Din păcate, astfel de oameni se întâlnesc din ce în ce mai puţin în zilele noastre. Avea o carismă şi un caracter extraordinar. Domnul profesor impunea prin simpla prezenţă. Nu era nevoie de multe cuvinte. Vorbea rar, cu subiect şi predicat, şi avea un suflet de aur. Ne ştia pe toţi, ne cunoştea necazurile şi bucuriile fiecăruia. Avea un suflet extraordinar şi dorinţa de a ajuta şi de a îndruma. Oricât de mare era necazul pe care îl aveai, când simţeai că totul se năruie, intrai în cabinetul profesorului şi ceaţa se risipea. Vedeai că există şi soluţii. Pentru noi, aceste lucruri au însemnat enorm. A fost un om drept, care nu a suportat compromisurile. Profesorul a fost un om foarte puternic care a avut o viaţă cu suişuri şi coborâşuri, pe care le-a parcurs fără să dea înapoi", a declarat directorul Spitalului de Pediatrie Sf Maria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel