DNEVNIK: Premierul bulgar aşteaptă să fie făcută prima săpătură la noul pod peste Dunăre

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, şi cel al României, Viorica Dăncilă, s-au înţeles ca săptămăna aceasta să facă primele săpături la noul pod peste Dunăre, care va fi între Sviştov şi Zimnicea, notează dnevnik.bg. În prezent, cele două orașe sunt conectate printr-un feribot. 

Ştirea a fost anunţată de Boiko Borisov, pentru presă, la Dubrovnik, unde a participat la o întâlnire a formatului 16 plus China (prim-miniștrii din 16 țări europene și prim-ministrul Chinei).

Acolo a avut loc şi discuţia cu Dăncilă, din care a reieşit că există disponibilitate de a se trece la realizarea proiectului.

Primul-ministru bulgar a declarat că formatul este deja 17 plus China, deoarece Grecia s-a alăturat țărilor europene. La reuniune s-a luat de asemenea decizia de a începe construirea unui "brain trust", care să caute domenii de cooperare între state.

În prezent există interes pentru construirea de porturi, dezvoltarea turismului, comerțul electronic și comerțul cu bunuri agricole.

Bulgaria și Grecia s-au gândit la o variantă cu bani de la UE, din China și din bugetele locale să se finanţeze liniile feroviare Salonic - Kavala - Alexandroupolis - Burgas - Varna - București și Belgrad.

Întrebat dacă băncile chineze sunt interesate să finanțeze proiecte în Bulgaria, Borisov a răspuns că Bulgaria ar putea obține oricâţi bani doreşte, însă întrebarea este legată de dobânzile pentru aceste împrumuturi.

Următoarea întâlnire a Summitului 17 + 1 va fi în China, a mai spus premierul bulgar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel