DNA: SRI a furnizat informaţii în dosarul lui Dragnea

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

DNA a transmis ÎCCJ că SRI a furnizat informaţii privind unele infracţiuni în dosarul lui Dragnea.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) precizează, într-un răspuns transmis Instanţei supreme, că Serviciul Român de Informaţii (SRI) a sprijinit cu informaţii ancheta din dosarul DGASPC Teleorman, în care presedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în seviciu şi instigare la fals intelectual.

'Referitor la cooperarea dintre DNA şi SRI în instrumentarea dosarului 152/p/2014, menţionăm că sprijinul concret furnizat de Serviciul Român de Informaţii a constat în: furnizarea de informaţii cu privire la săvârşirea unor infracţiuni. Aceste informaţii nu au fost folosite ca probe şi nu au stat la baza actului de sesizare a instanţei de judecată, nefiind aplicabile prevederile deciziei nr. 21/18.01.2018 a CCR; suport tehnic în legătură cu punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică', se arată în răspunsul DNA.

Dosarul DGASPC Teleorman

Procurorii DNA au cerut, marţi, la Instanţa supremă, condamnarea la închisoare cu executare a inculpaţilor din dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Pentru Liviu Dragnea, procurorul de şedinţă a cerut pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv şapte ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi şase luni pentru instigare la fals intelectual. Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman.

La sfârşitul şedinţei, Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anunţat că vor pronunţa pe 29 mai sentinţa în dosarul DGASPC Teleorman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel