DNA, percheziții la primăria Sector 1: "Achiziții ilegale pentru Poliția Locală" 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Sunt percheziții în București la sediile Poliției Locale Sector 1. DNA suspectează că s-au făcut mai multe achiziții nelegale pentru dotarea Poliției Locale. 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, joi, percheziţii la sediile unei instituţii publice din Bucureşti într-un dosar privind încheierea unor contracte de achiziţie publică a unor echipamente pentru Poliţia Locală.

Surse judiciare au precizat că descinderile ar avea loc la două sedii ale Poliţiei Locale Sector 1.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul zilei joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în patru locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti, din care două sunt sediile unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică privind achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea poliţiei locale", se precizează în comunicat. 

Scandal la Sectorul 1 și cu drumul din cartierul "Greenfield"

 

PNL Sector 1 îi reproşează primarului Clotilde Armand că nu face demersuri pentru a plăti taxa către Romsilva în vederea scoaterii drumului Vadul Moldovei din pădurea Băneasa din fondul forestier.

"O simplă cerere. Şi o plată de 80.000 lei pentru un drum. Nici măcar atât nu a vrut să facă Clotilde Armand pentru locuitorii din cartierul Greenfield. Armand refuză cu rea voinţă să îşi ţină promisiunea din campanie şi să ducă la îndeplinire mandatul deja dat de Consiliul Local şi cel General şi aruncă pisica în curtea USR Bucureşti. În loc să semneze cererea pentru care este mandatată şi să plătească taxa către Romsilva pentru scoaterea drumului din fondul forestier, care ar rezolva deschiderea drumului, ea împinge o propunere Consiliului General să o lase pe ea în pace şi să se întoarcă în timp tot demersul cu 6 ani, în 2017", scrie PNL Sector 1, pe Facebook.

În ce priveşte proiectul consilierilor generali USR care propun ca drumul forestier "Vadul Moldovei" din pădurea Băneasa să fie declarat "drum de interes local", PNL Sector 1 transmite că direcţiile de specialitate din Primăria Capitalei urmează să stabilească legalitatea propunerii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel