Discurs IREAL al șefului PSD. Ciolacu susține că Facebook distruge unitatea poporului român

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Marcel Ciolacu a declarat, în ședința de la Parlament care marchează Ziua Națională, că la 100 de ani de la Marea Unire "prea puțini dintre noi se mai gândesc la unitatea noastră". "Se vorbește mai des ca oricând de «război» și de lucrurile care ne despart", a spus președintele Camerei Deputaților. 

"Din păcate, la mai bine de 100 de ani de la Marea Unire, prea puțini dintre noi se mai gândesc la unitatea noastră. Pentru unii, unitatea nu își mai găsește locul în realitate. Se vorbește mai des ca oricând de "război" și de lucrurile care ne despart. Toate aceste lucruri fac ca societatea românească, după mai bine de 100 de ani, să pară mai fracturată ca oricând. Ne uităm în jur și vedem cum grupuri întregi sunt pe cont propriu. Preferăm confortul propriile noastre bule sociale. Ne închidem ermetic; ne dăm like unii altora și suntem fericiți că suntem validați. Nu mai vedem nimic în rest. Doar multă neîncredere față de ceilalți. Pe care nu îi înțelegem și, de aceea, îi respingem pentru tot ceea ce reprezintă. Toate ideile pe care le au. Sau convingerile politice", a afirmat, luni, Marcel Ciolacu, de la tribuna Parlamentului.

Președintele interimar al PSD a precizat că este o nevoie urgentă de un proiect național în care să creadă țara.

"Din păcate, toată această radicalizare ne-a măcinat încrederea în noi ca popor. Mulți și-au pierdut speranța și au ales să plece peste hotare. Milioane de români pe care încă nu reușim să îi convingem să se întoarcă acasă. Sigur, avem foarte multe excepții care încă trezesc în noi mândria de a fi români. Dar excepțiile nu fac o națiune! Doar noi toți, împreună! De aceea, vă spun: avem nevoie urgent de un proiect național în care să credem! Putem învinge această frână mentală de la nivelul societății, doar dacă ne vom da mâna din nou! Și să începem cu toții să construim ceva semnificativ pentru România!", a mai spus Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel