DIICOT, percheziții de amploare. 34 de persoane, duse la audieri

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

 Polițiștii și procurorii DIICOT din Arad au făcut marți 16 percheziții într-un dosar de trafic de droguri. 34 de persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT.

Potrivit polițiștilor, cele 16 percheziții domiciliare au avut loc în județul Arad, în cadrul unei acțiuni care vizează destructurarea unei grupări infracționale specializate în traficul de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive, fără drept.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – aprilie 2023, în județul Arad ar fi acționat o grupare specializată în procurarea, deținerea, ambalarea și vânzarea de droguri de risc și de mare risc, precum și de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive către consumatori din județ.

La sediul DIICOT Arad au fost duse, în vederea audierii, 34 de persoane, despre care există bănuiala că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Droguri și în Satu Mare. Infractorii voiau să le vândă elevilor 

 

Trei bărbaţi sunt acuzaţi că au comercializat, în mod repetat, diverse cantităţi de substanţe cu efecte psihoactive către diverşi consumatori, inclusiv elevi, din oraşul Carei, anchetatorii din Satu Mare cerând, pentru doi dintre inculpaţi, arestarea preventivă.

Conform datelor transmise, marţi, de DIICOT şi IGPR, unul dintre inculpaţi a fost prins în flagrant, în timp ce comercializa o cantitate de substanţă cristalină cu efect psihoactiv (3-CMC) în schimbul sumei de 300 de lei.

Ulterior, în acest dosar au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare pe raza judeţului Satu Mare, în urma cărora au fost identificate şi ridicate mai multe doze de 3-CMC, un pistol neletal cu gaze, supus autorizării, o armă cu aer comprimat, aproximativ 500 de alice calibrul 4,5 mm şi mai multe telefoane mobile.

"În cauză s-a reţinut că, în perioada februarie-martie 2023, inculpaţii au comercializat, în mod repetat, diverse cantităţi de substanţe cu efecte psihoactive, către consumatori, inclusiv elevi, din oraşul Carei", spun anchetatorii.

Cei trei inculpaţi au fost reţinuţi, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare va fi sesizat cu propunerea de arestare preventivă a doi dintre inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, cu sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel