"Diaspora pentru România" anunță PROTEST de amploare pe 10 august 2019. Chemare în judecată pentru Firea

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Diaspora anunță protest de amploare pe data de 10 august 2019, la un an de la cel mai mare miting organizat până acum de românii din străinătate. Cererea pentru autorizare a fost depusă în luna noiembrie, iar organizatorii protestului anunță că au depus cerere de chemare în judecată pentru Gabriela Firea care nu a răspuns în termenul legal de 30 zile. 

Cererea de autorizare a protestului este semnată de Tommy Tomescu, directorul Centrului Comunitar Român din Londra și prim-vicepreședinte al Consiliului Românilor de Pretutindeni.

Iată anunțul:

" Grupul "DIASPORA PENTRU ROMANIA" a solicitat at Prlmarului General al Municlpiului București autorlzarea favorabillă a cererii de organizare a unel adunări publice cu titlul "MITINGUL DIASPOREI", in Plata Victorlei, in data de 10 AUGUST 2019.

Scopul adunarii publice il constituie manifestarea protestului in legătură cu problemele diasporei și a politlcilor care au dus la crearea și mentinerea acestor probleme.

Cererea cu numarul de înregistrare 1679234/12.11.2018 a lost depusă cu 9 luni înalnte pentru:

- a crea premisele unei organizarii tlmpurii, care să favorizeze o cât mal bună structurare și prezentare a problemelor diasporei și a poslbilelor soluții;

- a evita aparțiia unor noi violențe de tlpul celor aparute la 10 August 2018, ca urmare a dezorganizării rezultate datorltă Prlmariel Municlplului București care a refuzat cu 2 saptămânl înainte de desfășurarea acestula, aprobarea mltingului din 10 August 2018, apol s-a razgandlt (cand a inteles că manifestatia se va desfășura orlcum și exlstă rlscul să fie acuzaț de dezorganizarea rezultată. Apoi a comunicat ca aprobă manifestația cu doar 2 zlle inalnte de desfășurare, dar a gaslt organlzatori dlsponiblll sa accepte raspunderea (posibilll organlzatorl anterior refuzand sa mai accepte rolul de organlzatori ai unel adunari care nu a putut fl pregatită din tlmp corespunzator din cauza refuzulul Initial al Prlmariei Capltalel).

Doamna Gabriela Firea, Prlmarul General al Municipiului București a comls un abuz prin refuzul de a răspunde tlmp de 48 de zlle, încalcand legea ce prevede obligativitatea de a oferi un raspuns in maxim 30 de zile.

Este alarmant faptul ca Primaria Munlclplulul București refuza sa asigure premisele implementarll masurilor logistice necesare, astfel încât evenimentul sa intruneasca condițile cerute pentru desfașurarea pașnlca a adunaril și securitatea particlpantilor.

Am depus o cerere de chemare in Judecata a Primarului General al Municlplului Bucureștl, la Tribunalul Municipiulul București(...)" 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel