Diana Șoșoacă, scandal și circ în Parlament la ședința solemnă dedicată prieteniei cu Israel: „Am ajuns sclavi în țara noastră” VIDEO

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Diana Șoșoacă, scandal și circ în Parlament la ședința solemnă dedicată prieteniei cu Israel: „Am ajuns sclavi în țara noastră” VIDEO
Diana Șoșoacă, scandal și circ în Parlament la ședința solemnă dedicată prieteniei cu Israel: „Am ajuns sclavi în țara noastră” VIDEO

Scandal de proporții în Parlamentul României la ședința solemnă dedicată prieteniei cu Israel: Diana Șoșoacă a ales să aducă acuzații dure într-un eveniment menit să celebreze legăturile strânse dintre cele două țări.

Sub privirile surprinse ale colegilor de legislativ și a publicului prezent în sală, Șoșoacă și-a exprimat furia, contestând alegerea zilei de 14 mai pentru sărbătorirea Zilei Solidarității și Prieteniei dintre România și Statul Israel, sub pretextul că este o zi în care ar trebui să fie comemorați martirii din temnițele comuniste conform unei legi din 2017. Această declarație a stârnit un val de reacții, atât din partea celor prezenți în sală, cât și din partea opiniei publice.

”Astăzi, trebuia în primul rând să comemorăm conform legii 127 din 2017 Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste. În timp ce noi am salvat peste 400.000 de evrei în al Doilea Război Mondial, iudeo-bolşevicii au omorât peste 800.000 de români în temniţele comuniste”, a țipat Diana Ivanovici Şoşoacă de la tribuna plenului reunit.

 

„Ruşine Parlamentului României. Trădătorilor!”

 

În cadrul discursului său, Șoșoacă a adoptat un ton vehement, acuzând Parlamentul de "trădare" și sugerând că prioritatea ar fi trebuit să fie comemorarea victimelor regimului comunist. De asemenea, a făcut referiri controversate la istoria evreilor și a pus sub semnul întrebării relevanța și importanța prieteniei dintre România și Israel.

„Cum este posibil ca dumneavoastră, Parlamentul României, să trădaţi poporul român şi interesele ţării noastre? Unde s-a mai văzut? Există cumva principiul de reciprocitate între România şi Israel astfel încât astăzi sau de 1 Decembrie sau în orice altă zi să se arboreze steagul României şi întregul Israel să celebreze România şi poporul român?

Sau am ajuns sclavi în ţara noastră? Avem obligatorie istoria evreilor, când ei nu au obligatoriu istoria românilor”.

Avem zi naţională a Israelului deşi, atenție, noi am recunoscut Statul Israel în 11 iunie 1948. De ce a trebuit să instituiţi pe 14 mai, când este ziua celor omorâţi în temniţele comuniste? Ruşine Parlamentului României. Trădătorilor!”, a mai spus senatoarea conform unui videoclip postat pe Facebook.

 

Președintele interimar al Camerei Deputaților a încercat să calmeze spiritele

 

Reacțiile la afirmațiile sale au fost imediate, cu unii colegi parlamentari exprimându-și dezaprobarea față de tonul și conținutul discursului său. Aceștia au considerat că aceste declarații sunt nepotrivite și lipsite de respect față de evenimentul și instituția pe care o reprezintă.

Cu toate acestea, președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a încercat să calmeze spiritele și să readucă focusul pe importanța relațiilor bilaterale dintre România și Israel. Într-o declarație, el a subliniat că prietenia dintre cele două țări este "mai puternică ca niciodată" și a exprimat încrederea că solidaritatea manifestată în momentele dificile va întări și mai mult legăturile dintre ele în viitor.

La final, Diana Șoșoacă a ieșit din sală amenințând că „Nici nu știu ei ce-i mai așteaptă! Să vedeți de mâine!”.

Scandalul provocat de Diana Șoșoacă în cadrul acestei ședințe solemne nu numai că a tulburat atmosfera unui eveniment cu o semnificație specială, dar a stârnit și dezbateri intense cu privire la limitele discursului politic și la modul în care se gestionează subiecte sensibile legate de istoria și identitatea națională.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel