Dezastrul provocat de tornadele din SUA: Cel puțin patru adulți și un copil au murit. Ar putea urma noi furtuni VIDEO

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Dezastrul provocat de tornadele din SUA: Cel puțin patru adulți și un copil au murit. Ar putea urma noi furtuni VIDEO / Foto: TikTok
Dezastrul provocat de tornadele din SUA: Cel puțin patru adulți și un copil au murit. Ar putea urma noi furtuni VIDEO / Foto: TikTok

După o serie de tornade și furtuni violente care au lovit Nebraska și Iowa vineri, Serviciul Național de Meteorologie (NWS) a emis avertismente pentru rezidenții din cele două state să se pregătească pentru posibile furtuni suplimentare.

Tornadele extrem de puternice au dus la moartea a cel puțin 5 persoane, inclusiv un copil și rănirea a sute de persoane, în Oklahoma, unde guvernatorul a declarat stare de urgență în urma furtunilor devastatoare, conform presei străine.

Scenarii devastatoare au fost întâmpinate la ivirea zorilor în mai multe comitate din Oklahoma, cu pagube structurale grave, autostrăzi închise, pene de curent și decese. Numărul tornadelor raportate în cursul nopții a ajuns la 35, amplificând amploarea dezastrului.

 

Locuitorii sunt avertizați să se pregătească pentru noi furtuni

 

Peste 27 de milioane de oameni au rămas expuși riscului vremii severe, cu previziuni care indică rafale de vânt, grindină, potențiale inundații și noi tornade.

Vremea aspră de sâmbătă a lovit regiunea în mai puțin de 36 de ore de la seria de peste 100 de tornade care au devastat case și clădiri în șase state, cu Nebraska și Iowa în fruntea listei celor mai afectate.

Alertele de risc sporit emise pentru Nebraska au atras atenția asupra vremii severe anticipată sâmbătă. Prognozele meteorologilor au avertizat asupra unor evenimente precum grindină de dimensiuni considerabile, vântu devastator, tornade și inundații între orele 14:00 și miezul nopții.

În Iowa, NWS a avertizat că ploi și furtuni sunt probabile în centrul și sudul statului. Previziunile au inclus posibilitatea unor furtuni puternice până la severe, însoțite de grindină de mari dimensiuni (cu diametrul de 5 cm) și vânturi dăunătoare. Riscul de tornade a fost, de asemenea, semnalat, iar locuitorii au fost sfătuiți să fie vigilenți între orele 15:00 și 22:00, sâmbătă.

În fața acestei amenințări, agenția a recomandat suspendarea eforturilor de curățare și a îndemnat locuitorii să se adăpostească înainte de izbucnirea furtunilor. Chiar și în zonele care par în siguranță, există un risc ridicat de fulgere, a precizat NWS.

Raportările preliminare indică că cel puțin 10 tornade au lovit centrul statului Iowa, cu pagube înregistrate la copaci și case în mai multe comitate din regiune.

 

@disaster2884 Strong tornado in Nebraska today #nebraska #disaster #tornado #usa ♬ Motivational - Vioo Sound

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel