Detalii de ULTIMĂ ORĂ de la Bruxelles: „Dăncilă nu a făcut oficial nicio propunere de comisar european”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Vicepreședintele grupului PPE din Parlamentul European, liberalul Siegfried Mureșan a declarat că premierul României, Viorica Dăncilă, nu a trimis oficial propunerile de comisar europen către Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Liberalul a atras atenția că, dacă în 7 zile de când a fost respinsă Rovana Plumb, Viorica Dăncilă nu a trimis oficial nicio propunere Comisiei Europene, există șanse minime ca președinta Comisiei Europene în 3 zile să îi accepte noile propuneri, mai ales că Guvernul se află în plină procedură de moțiune.

„Viorica Dăncilă nu a făcut oficial nicio propunere de comisar european. Nu a trimis scrisoare oficială președintei Comisiei Europene. Practic, nu există o propunere oficială făcută conform regulilor și legilor din România, așa cum și președintele României a cerut, inclusiv cu o audiere prealabilă în Parlamentul României, cum prevede Legea 373 privind cooperarea între Guvern și Parlament în materie de afaceri europene.

Propunerile, nici Dan Nica și nici doamna Ciot, nu au fost trimise în mod oficial la președinta Comisiei Europene.

E clar că Dan Nica nu poate fi acceptat, nici de președinta Comisiei și nici de Parlament, de vreme ce tot Parlamentul a văzut tărăgănând ridicarea imunității parlamentare împotriva domniei sale, când procurorii din România au cerut. Toată lumea înțelege că acest Guvern se află deja în plină procedură de destituire – procedura moțiunii ce cenzură – ca atare, evaluarea mea este că niciun președinte al Comisiei Europene care trebuie să pregătească o configurarație stabilă a Comisiei Europene pe următorii 5 ani de zile, nu va risca un membru al Comisiei Europene din partea unui Guvern care riscă să cadă peste 3 zile.

Evaluarea mea este că, dacă în 7 zile de când a fost respinsă Rovana Plumb, Viorica Dăncilă nu a trimis oficial nicio propunere Comisiei Europene, nu are cum să se aștepte ca președinta Comisiei Europene în 3 zile să îi accepte această propunere, mai ales că Guvernul se află în plină procedură de moțiune", a declarat Siegfried Mureșan potrivit PSnews.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel