Desființare Secția Specială. Ana Birchall, palmă pentru PSD: Iordache le-a introdus smecherește

Narcis Popa |
Data publicării:

 Fostul ministru al Justiției Ana Birchall a spus că este binevenit memorandumul care propune desființarea SIIJ, deoarece reprezintă punctele de vedere ale instituțiilor și asociațiilor profesionale, adăugând că cei care susțin secția ar trebui să se uite la modificările „toxice” introduse.  

„Din punctul meu de vedere, este foarte bine că pe masa ședinței de guvern din această seară se află și adoptarea unui memorandumul care propune desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ). Adoptarea acestui memorandum este un pas important și prezinta concluzia majoritară (de care am vorbit public de nenumărate ori și care mi-a adus și multă "furie" din partea unora) desprinsă din punctele de vedere ale tuturor instituțiilor și asociațiilor profesionale, (puncte de vedere care au fost transmise grupului de lucru pe care l-am înființat, special, la începutul verii, la ministerul justiției), continuate și cu consultările actualului ministru al justiției”, a scris fostul ministru al Justiției pe Facebook.

Desființare Secție Specială. Birchall: Modificări toxice, introduse smecherește 

 

Alături de acest memorandum se impune inițierea și adoptarea unui proiect de lege de desființare a SIIJ, care să fie adoptat și transmis în Parlament în procedura de urgență, consideră Birchall.

„Pentru cei care tot susțin înființarea și funcționarea, în această formă a SIIJ, îi rog să se mai uite încă odată, dar cu bună credință, la modificările toxice introduse șmecherește de Iordache în comisia specială, modificări legate de competență secției, de exemplu”, mai spune Ana Birchall.

Ludovic Orban a declarat, vineri, că propunerea făcută de ministrul Justiției Cătălin Predoiu, prin memorandumul care recomandă soluția desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), este una corectă. Măsură se află și în programul de guvernare, a punctat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel