Descinderi la proxeneți care traficau fete în Anglia și Irlanda: Șase persoane arestate și încă 8 căutate

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Şapte inculpaţi au fost arestaţi preventiv într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism în care au fost efectuate, luna trecută, 18 percheziţii domiciliare în Dâmboviţa, Buzău şi pe teritoriul Marii Britanii, informează, joi, IGPR.  

Șase români au fost arestați, fiind acuzați de trafic de persoane și proxenetism. 

"În cursul zilei de 27.04.2022 a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de luare a măsurii arestării preventive a inculpaţilor aflaţi în stare de reţinere. De asemenea, a fost trimisă propunerea de arestare în lipsă a altor 8 inculpaţi. La aceeaşi dată a fost admisă propunerea de arestare pe o durată de 30 de zile a celor şapte inculpaţi aflaţi în stare de reţinere, fiind stabilit termen în vederea citării inculpaţilor propuşi în lipsă", precizează IGPR.

Percheziţiile au avut loc la sfârşitul lunii martie.

"În baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă încheiat prin intermediul EUROJUST, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, Buzău şi Dâmboviţa au descoperit şi ridicat sumele de 41.300 de lei, 19.450 de euro, 500 GBP, 6 telefoane mobile, 3 pistoale letale, un pistol neletal tip airsoft, 48 de cartuşe cu glonţ, alte 25 de cartuşe, articole pirotehnice, 4 săbii şi diferite înscrisuri (pe teritoriul României) şi suma de 30.000 GBP, dintre care 550 de lire în cupiură de 50 de lire sunt false, un plic ce conţine o substanţă susceptibilă a fi drog de mare risc, 20 de carduri bancare, 15 telefoane mobile, documente bancare şi diferite înscrisuri (pe teritoriul Marii Britanii)", precizează IGPR.

Au fost reţinuţi atunci şapte inculpaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată şi proxenetism în formă continuată.

Din cercetări a reieşit faptul că inculpaţii din dosar au transportat în afara ţării şi au exploatat sexual pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord 33 de persoane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel