Descinderi în forță în 3 județe, la români bănuiți de obținerea ilegală a unor indemnizații de sprijin Covid

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
O gravidă a murit la Spitalul Satu Mare. Medicii au apelat la mascați
O gravidă a murit la Spitalul Satu Mare. Medicii au apelat la mascați

Mai mulți români din Dolj sunt cercetați după ce ar fi păcălit statul pentru a primi indemnizații de sprijin Covid. Potrivit polițiștilor, aceștia se foloseau de acte false pentru a dovedi că sunt interpreți de muzică lăutărească.

Poliţiştii din Dolj au desfăşurat, joi, şapte percheziţii în judeţele Dolj, Mehedinţi şi Teleorman, la persoane bănuite de obţinerea prin fals a indeminzaţiilor oferite de guvern în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2020 și până în prezent, cinci persoane din Craiova, invocând calitatea de artist-interpret, ar fi depus la autoritatea competentă înscrisuri falsificate cu scopul obținerii indemnizației alocate de stat în contextul pandemiei de COVID.

Persoanele bănuite - spun oamenii legii - ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanții autorității competente cu privire la existența unor relații contractuale de prestări servicii, anterioare declanșării pandemiei, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 45.000 de lei.

„În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente ce pot constituite mijloace de probă în cursul procesului penal. De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere. Cercetările sunt continuate, urmând să fie dispuse măsuri legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj, citat de  Realitatea PLUS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel