Constantin Codreanu candidează la primăria Chișinău

Mihai Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
Constantin Codreanu
Constantin Codreanu

Deputatul PMP Diaspora și-a anunțat candidatura la primăria municipiului Chișinău, cu susținerea Partidului Unității Naționale din Republica Moldova.

Constantin Codreanu este candidatul surpriză la primăria Chișinău, pentru postul lăsat vacant după demisia lui Dorin Chirtoacă, în luna februarie. Naș al fiicei Elenei Băsescu, Chirtoacă fusese suspendat din funcție la mijlocul anului 2017 după ce a fost reținut de autorități sub suspiciunea de corupție. Pe 20 mai urmează să aibă loc alegeri locale anticipate în cele mai importante două municipii ale Republicii Moldova: capitala Chișinău și Bălți din nordul țării.

Din parlament la primărie

Membru al Parlamentului României în calitate de deputat PMP și președinte al Comisiei din Camera Deputaților pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, Codreanu va fi susținut de Partidul Unității Naționale (PUN), formațiune politică a cărei doctrină include unirea Republicii Moldova cu România.

Alte opt candidaturi anunțate

Pentru primăria Chișinău și-au depus deja candidatura Andrei Năstase, propunerea comună PPPDA-PAS, Vasile Costiuc (Partidul „Democrația Acasă”), Valeriu Munteanu (Partidul Liberal), Alexandr Roșco (Partidul „Casa Noastră-Moldova”) și Reghina Apostolova (Partidul Șor).

Doi candidați independenți, Sergiu Tofilat și Maia Laguta, sunt în curs de a strânge 10.000 de semnături necesare pentru înscrierea în cursă. Candidatul socialiștilor, Ion Ceban, este creditat de sondaje cu prima șansă de a accede în turul doi.

Codreanu a fost jurnalist de televiziune

În vârstă de 36 de ani, Codreanu este născut în satul Bilicenii Vechi, raionul Sângerei din Republica Moldova, și a lucrat ca moderator și realizator de emisiuni la postul unionist 10TV din Chișinău, înainte de a fi cooptat în 2016 de Partidul Mișcarea Populară pentru a candida la alegerile legislative din România.

El a fost unul dintre protagoniștii mitingului din Chișinău numit Marea Adunare Centenară desfășurat la Chișinău pe data de 25 martie, unde circa 100.000 de participanți au cerut unirea cu România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel