Deputat PNL: PSD ține în continuare ușile deschise pentru criminali, VIOLATORI și tâlhari

Liviu Ludovic / 27 aug 2019, 16:54 Salveaza PDF Comentarii

PSD ține în continuare ușile deschise pentru criminali, violatori și tâlhari, susține deputatul liberal Florin Roman, referindu-se la amânarea dezbaterii parlamentare privind abrogarea recursului compensatoriu.

Deputatul liberal Florin Roman spune că prin amânarea dezbaterii Legii privind recursul compensatoriu, PSD ține în continuare ușile deschise pentru criminali, violatori și tâlhari, iar peste 20.000 de infractori, eliberați timpuriu, pot „zburda liber pe stradă".

„PSD a decis să refuze abrogarea recursului compensatoriu solicitat de PNL, în această sesiune extraordinară, respingând prin vot în Comisia juridică propunerea noastră. La un singur vot diferență, PSD a impus amânarea dezbaterii parlamentare, pentru a-i scăpa pe corupții lor. Prin această decizie, PSD ține ușa deschisă violatorilor, tâlharilor și criminalilor care profită de orice zi pentru a beneficia de cele 6 zile bonus pentru eliberare condiționată, făcute cadou de PSD. Decizia PSD de a nu renunța la recursul compensatoriu înseamnă că peste 20.000 de infractori, eliberați timpuriu, pot zburda liber pe stradă", spune Roman.

Deputatul PNL atrage atenția că în lipsa abrogării recursului compensatoriu pot fi eliberați zilnic și alți deținuți periculoși. Dintre infractorii eliberați, aproape 1.300 au fost din nou arestați, spune deputatul, adăugând că după reglementările legale din acest moment pedeapsa pentru crimele din Caracal ar fi foarte mică.

„Amânarea abrogării înseamnă că noi deținuți periculoși se pot elibera zilnic și pot produce noi drame, tâlharii ca cea de la Alba Iulia sau crima de la Mediaș. Aproape 1.300 de deținuți din cei eliberați au fost rearestați. În condițiile actuale, criminalul de la Caracal, Gheorghe Dincă, nu face mai mult de 8 ani de închisoare", mai spune paramentarul.

Deputatul cere discutarea de urgență a proiectului de abrogare a recursului compensatoriu propus de PNL și le amintește guvernanților de celelalte măsuri legislative propuse de partid în cazul infracțiunilor grave.

„Solicităm PSD și premierului Viorica Dăncila, care a declaratîmpotriva criminalilor, violatorilor, tâlharilor și pedofililor, doar la televizor, să accepte discutarea de urgență a proiectului și abrogarea. PNL a propus o serie de măsuri legislative alternative, cum este cea referitoare la folosirea brățărilor electronice, construcția de noi penitenciare, însă toate aceste măsuri au fost ascunse în sertarele din Parlament. Solicităm PSD să se decidă dacă este de partea cetățenilor sau a doar de partea infractorilor? Măcar în ceasul al 12-lea!", spune Florin Roman.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis, marți, amânarea dezbaterii Legii privind recursul compensatoriu, la solicitarea PSD. Deputații juriști au amânat dezbaterea în comisie a Legii privind recursul compensatoriu, cu 11 voturi „pentru" amânare, nouă voturi împotrivă și o abținere.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy