Deputat PNL: "Guvernul numără kilometri de autostradă precum Pristanda"

Liviu Ludovic / 13 feb 2019, 10:51 Salveaza PDF Comentarii
Autostrada Romania
Autostrada Romania

Guvernul PSD-ALDE numără kilometri de autostradă precum Pristanda, spune Dumitru Oprea, deputat PNL de Iași.

După ce a creionat un buget de stat pe baza unor estimări grosiere şi cu o întârziere de câteva luni, ministrul de finanţe Eugen Orlando Teodorovici a trecut şi la conducerea informală a altor ministere. A găsit o soluţie miraculoasă pentru şcolile din mediul rural cu toaleta în curte: va cumpăra containere prevăzute cu grupuri sanitare şi le va amplasa... tot în curte! Preţul fiecărei unităţi, după estimarea geniului Teodorovici: 10.000 de euro bucata!, transmite deputatul printr-un comunicat de presă.

În guvernul Dragnea-Dăncilă a devenit un obicei ca aceiaşi oameni din anturajul liderului de Teleorman să se bage în toate treburile statului. Aşa că miniştrii au rămas o formă fără fond. Doar Vâlcov sau Teodorovici mai au voie să propună iniţiative şi să le bugeteze, indiferent că este vorba despre apărare, educaţie sau sănătate. Şedinţele executivului au ajuns o formalitate, în care nu contează altceva decât voinţa lui Dragnea.

După aproape 30 de ani de exerciţiu democratic, România, ţara cu creşteri economice care, teoretic, ating recorduri la nivelul Uniunii Europene, are o infrastructură şcolară demnă de lumea a treia, drumuri de pământ şi condiţii de trai ca în evul mediu. În acest context, în care efectele creşterii economice ar trebui să se reflecte în bani mai mulţi pentru investiţiile mari, guvernul PSD-ALDE se concentrează pe containere pe post de toalete şi mici obiective din PNDL.

"Bugetul pentru 2019, prezentat drept unul al marilor investiţii, nu face decât să "prognozeze" cheltuirea unor sume. La fel ca în filmul "Ziua Cârtiţei", la începutul fiecărui an, coaliţia PSD-ALDE ne anunţă că va fi momentul zero al proiectelor mari. În realitate, banii nu sunt cheltuiţi, ci redistribuiţi pentru cheltuieli cu salariile bugetarilor sau alte mofturi ale baronilor locali. În 2019, pentru că bugetul de stat va fi aprobat atât de târziu, cu siguranţă "nu va fi timp" pentru lansarea licitaţiilor şi începerea unor lucrări mari. Din păcate, la finalul anului vom număra aceiaşi câţiva kilometri de autostradă, precum număra steagurile lui Pristanda!", mai spune Dumitru Oprea.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy