Deputat olandez, despre muncitorii români ținuți în condiții mizere: „Se întâmplă mereu. Multe lucruri nu le știm încă“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

„O mai bună protecție a lucrătorilor migranți nu poate aștepta un nou cabinet” a afirmat astăzi deputatul olandez Emile Roemer, comentând cazul celor peste 50 de muncitori români găsiți cazați în condiții deplorabile într-o fermă. 

„Trebuie luate măsuri pentru a proteja mai bine lucrătorii migranți, pentru care nu putem aștepta un nou guvern. Așa spune Emile Roemer, președintele echipei de stimulare a protecției lucrătorilor migranți, după descoperirea a 50 de migranți români care au fost găsiți în condiții îngrozitoare în Linne, Limburg.

"M-am gândit: acolo avem altul", a spus Roemer în NOS Radio 1 Journaal . "Acesta nu este un incident: se întâmplă tot timpul. Și cred că se întâmplă multe lucruri pe care nu le știm încă.", a adăugat el.

Citește și:  Olanda. Peste 50 de muncitori români, ținuți în „condiții deplorabile” la o fermă: „Erau vulnerabili și se temeau de patron”

Municipalitatea Maasgouw a raportat marți că cincizeci de muncitori români au fost găsiți într-o situație degradantă pe un complex agricol din Linne. Potrivit municipalității, clădirea în care erau găzduiți lucrătorii migranți părea grav depășită, poluată, neglijată și nesigură. Municipalitatea a pus imediat capăt situației și a instruit proprietarul să găzduiască lucrătorii migranți în altă parte.

„Se întâmplă tot timpul. Sunt multe lucruri pe care încă nu le știm“

 

Potrivit lui Roemer, astfel de malpraxisuri pot fi găsite în toată țara. Problema detectării este că lucrătorii migranți nu sunt adesea înregistrați sau au dat adresa din propria țară. "Dacă nu știm unde locuiesc oamenii, nu putem să-l controlăm sau să-l aplicăm. Atunci ei sunt la mila proprietarilor de mahala și a agențiilor de ocupare a forței de muncă greșite".

În Linne, potrivit municipalității, „mult prea mulți oameni au fost cazați într-un spațiu prea mic”. Era murdar și nu existau dispozitive de siguranță precum detectoare de incendiu sau stingătoare. Ferestrele erau baricadate și peste tot erau sticle de gaz și arzătoare de gaz.

Culegătorii de sparanghel acuză că au fost bătuți

 

Unii dintre migranții care lucrează în Limburg ca culegători de sparanghel au indicat prin interpreți că uneori au fost bătuți.

Echipa de stimulare a protecției lucrătorilor migranți a elaborat cincizeci de recomandări pentru miniștri, angajatori și alte părți interesate. Dar acest plan de abordare este încă pe raft acum că este format, spre nemulțumirea lui Roemer.

La sfârșitul anului trecut, ministrul afacerilor sociale Wouter Koolmees a spus că următorul cabinet trebuie să ia decizii cu privire la soluții pentru problemele majore din jurul lucrătorilor migranți. În NOS Radio1 Journaal, Roemer a declarat miercuri că nu este posibil să aștepte ca un nou cabinet să ia măsuri.

"Abia așteptăm ca un nou cabinet să adopte recomandările noastre". Președintele speră că Camera va presa pentru acțiune. "Limburg arată cât de gravă este situația. Și acest lucru nu este într-adevăr un incident; acest lucru este banal", a adăugat Roemer.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel