Departamentul de Stat SUA, raport România. Gușă: Cele mai dure critici

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Raportul Departamentului de Stat al SUA evidențiază aspectele în care ar trebui să ne compatibilizăm pentru ca parteneriatul strategic să funcționeze și, deși critic la adresa României, el trebuie privit pozitiv, susține consultantul politic Cozmin Gușă.

Raportul, spune Gușă, ne atrage atenția că SUA ne consideră un partener strategic, însă noi am fost suficient de nepricepuți să nu aducem acest parteneriat și în domeniul economic.

"Raportul presează asupra unor incompatibilități pentru realizarea acestui parteneriat. O să vedem că locurile unde se presează negativ sunt cele în care ar trebui să ne compatibilizăm pentru ca parteneriatul strategic să meargă. El este banal pe partea de corupție; corupția există și în SUA. Faptul că ONG-urile sunt amintite și că ele au un rol minor în România e o problemă a statului, dar și a ONG-urilor", afirmă consultantul politic, potrivit Realitatea.

Cele mai dure critici se regăsesc la categoria Mass-Media, evidențiază Cozmin Gușă.

La acest capitol se fac și nominalizări de două televiziuni, respectiv Antena 3 și România TV, "dar nu se referă la jurnaliști, ci la patroni care au interese în Justiție și acționează asupra jurnaliștilor pentru a nu avea o conduită corectă. Noi ne ferim să acordăm presei rolul pe care-l are. Presa pune reflectorul, susține cetățenii care au ceva de spus, dar pe care politicienii îi opresează. Reflectorul pe care-l pune raportul Departamentului de Stat nici măcar nu este atât de grav. Situația din interior este mult mai gravă", susține consultantul politic.

Cozmin Gușă este de părere că raportul reprezintă o bulă de oxigen pentru cetățeni, însă el nu va fi valorizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel