Denise Rifai, CONTRE DURE cu Dan Barna: "Nu fac CANCAN! Dacă mă luaţi la MIŞTO..."

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Dan Barna a comentat propunerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european. Întrebat de jurnalista Denise Rifai dacă va susţine reprezentantul României, Barna a oferit un răspuns care a iritat-o pe moderatoarea "Legile Puterii".

"Denise Rifai: Chestiunea portofoliului pe care îl primeşte România, transporturile, portofoliu pe care îl va avea comisarul european dacă România va obţine vot, dacă vom reuşi să o trecem de comisii pe Rovana Plumb, România va avea transporturile, mai apoi va urma un vot în Parlamentul European pentru întreaga masă de comisari europeni cu care se va prezenta preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Bănuiesc că o susţineţi.

Citeşte şi: Dan Barna: "Voi fi PREŞEDINTELE României!" Denise Rifai: "PE BUNE?"

Dan Barna: Pe Ursula von der Leyen... bănuiesc că o susţinem

Denise Rifai: Domnule Barna, dacă mă luaţi la mişto...

Dan Barna: Nu vă iau la mişto, dar şi întrebarea era... cumva...

Denise Rifai: Am fost eu prea sofisticată în exprimare.

Dan Barna: Nu aţi fost sofisticată deloc.

Denise Rifai: A, nu am fost sofisticată deloc! Îmi place de dvs. poate vă votez.

Dan Barna: Hai să fim serioşi pe subiectul ăsta. Această nominalizare...

Denise Rifai: Este Kovesi în oglindă, domnule Barna, să fiţi atent!

Dan Barna: Această nominalizare este ruşinoasă pentru România.

Citeşte şi: USR PLUS invită TOATE forţele politice la un PACT pentru alegeri ANTICIPATE

Denise Rifai: Să o luăm metodic. România a primit un portofoliu major, transporturile. Dacă respectivul candidat, în speţă Rovana Plumb, candidatul nostru, sunt colegi de-ai dvs de la USR-PLUS  care spun că nu o vor vota.

Dan Barna: Nici nu au cum!

Denise Rifai: Este un vot împotriva României.

Dan Barna: Nu este un vot împotriva României, este un vot împotriva unei nominalizări iresponsabile a PSD, acelaşi PSD care aproape ne-a scos din Europa.

Denise Rifai: Da, dar România riscă să piardă portofoliul acesta. Că poate acest Guvern incompetent pleacă şi noi rămânem cu portofoliul, dar dvs puneţi la risc ca România să îl piardă. Sunt foarte multe state care îşi oresc acest portofoliu.

Dan Barna: Ceea ce se întâmplă e că doamna Dăncilă pune la risc poziţia României, trimiâînd acolo o persoană care areprobleme de integritate. Riscul esste că parlamentul European o va respinge şi România se va face de ruşine! (...) Să nu mai trimitem la Bruxelles oameni care să fie subiect de cancan şi de presă de scandal.

Citeşte şi: STENOGRAME din şedinţa CEx a PSD. Dăncilă: "PIERDEM electoral, trebuie să mergem!"

Denise Rifai: Domnule Barna, eu aici, la emisiune, nu fac nici cancan, nici scandal. Nu pot să cred că preşedintele CE îşi asumă o echip în contextul în care nu ar fi verificat-o.

Dan Barna: Dacă premierul unui stat insistă pe un candidat, președintele Comisiei Europene zice ok, să-l propunem...

Denise Rifai: Spuneţi că Ursula von der Leyen o ia aşa de bne, fără să verifice... Nu există așa ceva! (...) Vorbim de un post pentru România și nu e cazul să ducem războiul nostru politic intern la Bruxelles.

Dan Barna: Este vorba strict despre calitatea profesională și morală a candidatului României. Au fost mai multe obiecțiuni transmise doamnei premier, care a insistat cu doamna Plumb. (...) Sper că România va avea maturitate să înlocuiască propunerea, când va vedea că sunt semnale de respingere, cu un alt român care să aibă competența și integritatea necesare, atât cer.

Denise Rifai: Aveţi sentimentul că oamenii aceştia se fac de râs la nivel european? 

Citeşte şi: Viorica Dăncilă, DECLARAŢII la CEAS DE SEARĂ după şedinţa CEx a PSD: "GUVERNUL NU CADE!"

Dan Barna: Nu vă imaginați că stă cineva la nivel european să facă verificări de mare profunzime la propunerile statelor membre. Dacă statul membru insistă că acela e candidatul lui, zice ok, ăsta e portofoliul, propunem votului. Riscul mare este că PPE a anunţat că nu o susţine, Renew a anunţat că nu o va susţine.

Denise Rifai: Prin vocea parlamentarilor noștri PNL și USR. Suntem într-un dezastru de mare scandal politic în care România riscă să piardă portofoliul. Vai de noi!"

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel