Denise Rifai: "Am fost în stradă pe 10 august! Simt că mă sufoc! Preşedintele face un joc periculos!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Denise Rifai nu priveşte cu ochi buni explicaţiile cerute de preşedintele Klaus Iohannis privind clasarea dosarului "10 august". Jurnalista susţine că o implicare politică în actul justiţiei ar crea un precedent "mai periculos decât bătaia încasată de români" la protest.

"Am fost in strada pe 10 august! L-am votat pe Iohannis! Am zis ca nu mai fac politica, dar simt ca ma sufoc!

Nu e bine ce cere presedintele! Am spus si militam, cu totii, sa nu existe presiuni politice in justitie! Nu are ce sa faca ministrul justitiei!!!! Daca ministrul justitiei se va putea implica in acest dosar, inseamna ca se va putea implica in toate celelalte si in toate cele in care, politic sau personal, i se va cere sau va avea interes sa o faca!

Este intr-adevar incredibil ce decizie au luat magistratii in dosarul 10 august, dar o Romanie intreaga a iesit in piata tocmai pentru ca alti politicieni, baronii rosii la vremea respectiva, doreau sa puna ghearele pe legile justitiei, si s-o modifice pentru ca un anumit politician, Liviu Dragnea, sa scape de dosare si sa poate fii asezat premier al Romaniei!

Acum, Da, noi suntem de aceeasi parte a baricadei cu presedintele Iohannis, dar e un joc la fel de periculos si nu putem crea un precedent pentru alti politicieni care ar putea cere, peste doi ani, reluarea unor dosare, care i ar avantaja pe ei!

Nu inteleg cine rade de noi si ce i se transmite presedintelui Iohannis prin aceasta decizie de clasare a dosarului  10 august, dar precedentul ce s-ar crea e cu muult mai periculos chiar si decat bataia incasata de romani pe 10 august!", a transmis Denise Rifai.

 

Preşedintele Iohannis a cerut explicaţii ministrului Justiţiei

 

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut joi ministrului Justiţiei, Stelian Ion, să explice public "de urgenţă" cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul "10 august" să fie clasat.

"Solicit ministrului Justiţiei să explice public de urgenţă cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să ştie cine sunt cei vinovaţi de actele de violenţă împotriva manifestanţilor paşnici. Lucrurile nu se pot încheia aici şi, de aceea, am cerut ministrului Justiţiei şi ministrului de Interne să găsească soluţiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă", a scris Iohannis, pe Facebook.

Tribunalul Bucureşti a respins marţi solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul "10 august".

Decizia instanţei, care este definitivă, a fost luată de judecătoarea Daniela Isabela Miheţ.

Practic, prin această decizie, dosarul a fost clasat, iar foştii şefi ai Jandarmeriei nu vor fi urmăriţi penal pentru intervenţia împotriva manifestanţilor la mitingul din Piaţa Victoriei din august 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel