DEMISIE răsunătoare la nivelul UE. Om-cheie din Comisia Europeană, acuzat că a încălcat regulile antiepidemice participând la un eveniment "controversat"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Reprezentantul Irlandei în Comisia Europeană, Phil Hogan, a demisionat după ce a încălcat regulile antiepidemice prin participarea la un controversat dineu organizat de un club de golf, afirmă surse citate de Sky News şi BBC.

"Da, a demisionat", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al lui Hogan, care dezminţise că ar fi încălcat cu bună-ştiinţă restricţiile sanitare introduse în Irlanda.

Informaţiile despre demisie intervin în contextul în care premierul Irlandei, Micheal Martin, a declarat că Phil Hogan "a subminat întreaga abordare privind sănătatea publică din Irlanda".

Phil Hogan, comisarul Uniunii Europene pentru Comerţ, a prezentat scuze pentru participarea la evenimentul desfăşurat în vestul Irlandei, dar Guvernul susţine că a încălcat şi regulile privind autoizolarea la revenirea din oraşul belgian Bruxelles. Phil Hogan a revenit de la Bruxelles în Irlanda pe 31 iulie şi a mers la reşedinţa sa temporară de la Clubul de golf "K Club", în Co Kildare.

La revenirea din Belgia, Phil Hogan trebuia să stea în izolare 14 zile. Pe 5 august, el a mers la Dublin pentru a face un test Covid-19, care a ieşit negativ. În acest context, a ieşit din izolare. Însă Serviciul guvernamental irlandez pentru Sănătate susţine că Hogan trebuia să continue izolarea până la finalul celor 14 zile.

Pe 19 august, Phil Hogan a participat la un dineu organizat de un club de golf în comitatul irlandez Galway. La eveniment au fost alte aproximativ 80 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel