Delir al președintelui Braziliei: "Vaccinul ne va transforma în crocodili sau femei cu barbă"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a lansat un atac vehement împotriva vaccinurilor contra COVID-19, neezitând să asigure că vaccinul de la Pfizer ar putea transforma persoanele vaccinate în "femei cu barbă" sau "în crocodil", informează vineri AFP.

"În contractul Pfizer scrie foarte clar: 'nu suntem responsabili pentru niciun fel de efecte secundare'. Dacă te transformi în crocodil, este problema ta", a declarat şeful statului brazilian joi, în timpul unui discurs susţinut în oraşul Porto Seguro. "Dacă devii superman, dacă unei femei începe să-i crească barbă sau dacă un bărbat începe să vorbească cu o voce efeminată, ele (laboratoarele) nu au nimic de-a face cu aceasta", a adăugat liderul de extremă dreapta pe un ton provocator.

Bolsonaro s-a referit la vaccinul elaborat la compania americană Pfizer în colaborare cu cea germană BioNTech, vaccin testat în Brazilia de mai multe săptămâni şi deja folosit pentru lansarea campaniei de imunizare a populaţiei Regatului Unit sau SUA.

În Brazilia vaccinarea va fi obligatorie



Joi, în pofida reticenţelor preşedintelui brazilian, Curtea Supremă a Braziliei a decis că vaccinarea împotriva COVID-19 este obligatorie, însă "nu forţată", în una dintre ţările cele mai îndoliate din lume, după SUA, cu aproape 185.000 de decese cauzate de COVID-19.

Aceasta înseamnă că autorităţile nu vor putea face uz de forţă pentru a obliga o persoană să se vaccineze, însă ele vor putea să o amendeze sau să-i interzică să frecventeze unele locuri publice.

"Vaccinul, odată ce va fi certificat de (agenţia de reglementare în domeniu) Anvisa, va fi accesibil tuturor care îl vor. Însă eu, eu nu mă voi vaccina", a insistat Jair Bolsonaro de la Porto Seguro. "Unii spun că dau un prost exemplu. Însă imbecililor, idioţilor care spun asta, le răspund că am fost deja contaminat cu acest virus, am anticorpi, şi atunci de ce să mă vaccinez?", a continuat el, ignorând cazurile de recontaminare care au avut loc în lume, inclusiv în Brazilia.

Preşedintele brazilian s-a infectat cu noul tip de coronavirus în iulie şi s-a vindecat după circa douăzeci de zile, fără a acuza simptome grave, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel