Declarații tulburătoare din partea tatălui Robertei, una din victimele de la 2 Mai: „A doua zi după cercetările poliției am găsit hanoracul copilului meu”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Declarații tulburătoare din partea tatălui Robertei, una din victimele de la 2 Mai: „A doua zi după cercetările poliției am găsit hanoracul copilului meu” / Foto: Captura Youtube
Declarații tulburătoare din partea tatălui Robertei, una din victimele de la 2 Mai: „A doua zi după cercetările poliției am găsit hanoracul copilului meu” / Foto: Captura Youtube

În urma tragicului incident de la 2 Mai din luna august 2023, în care Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani, s-a urcat drogat la volan și a provocat un accident mortal, părinții victimelor își caută acum dreptatea prin tribunale. Iată declarațiile șocante făcute de tatăl Robertei, după ce a auzit mesajul transmis de criminalul ei.

La ultimul termen de judecată, părinții victimelor și șoferul vinovat, Vlad Pascu, s-au confruntat în sala de judecată. Părinții Robertei au încercat să obțină schimbarea încadrării juridice a faptei din ucidere din culpă în omor calificat, însă cererea lor a fost respinsă de judecătoare. Această decizie a adâncit frustrările și neliniștea familiilor îndurerate.

În urma acestor evenimente, tatăl Robertei a făcut declarații tulburătoare, aducând în discuție unele aspecte-cheie ale tragediei și a procesului judiciar. Acesta a criticat modul în care au fost efectuate cercetările la locul accidentului, evidențiind aparenta neglijență și superficialitate a autorităților responsabile. 

În acea curbă deschisă avem linie continuă pe marginea din dreapta drumului. Clar nu ai ce căuta să treci de ea, este linie continuă. La acel loc unde s-a întâmplat momentul fatal avem o bordură, că are 5 cm - 6 cm, este considerată bordură. Ce caută după bordura aia? Pentru domnul Mihai Pascu, eu a doua zi după cercetările și ancheta polițiștilor lui, am găsit și o să mă repet toată viața că îl am în mașină în portbagaj, am găsit hanoracul copilului meu.

Ce cercetări au făcut oamenii aceia acolo? Ce intervenție au făcut? Dacă nu mediatizați dumneavoastră, ar fi mușamalizat tot cum tot este mușamalizat și la ora actuală cu făcătura asta de judecată, cu doamna judecător care se uită prin tine undeva, are un punct fix așa, cu doamna procuror care prima oară nu a fost de acord cu doamna judecătoare și după aceea mergea pe linie dreaptă. ”, spune el la Antena 3 CNN.

Vezi și: Vlad Pascu, primul interviu după tragedia din 2 Mai: „Am pierdut niște timp...”

 

Tatăl Robertei a subliniat aparentele discrepanțe în tratamentul judiciar

 

„Avocații lui Vlad Pascu îi spuneau în sala de judecată, judecătoarei, referitor la chemarea încadrării „vedeți că dacă aplicați 377 și nu știu ce se bate cap în cap cu altceva”. Deci eu ca avocat îi spun judecătoarei ce să facă?

De asemenea când au fost chemați prima data la judecată, Miruna și Mihai Pascu, fiecare pe dosarul lui, unul cu muniția uitată și așa mai departe, cum era domnul Marian Ceaușescu, protestatarul care-i hulește pe toți, din borfași și toate alea nu îi mai scotea, lui Miruna Pascu prima oară îi ducea iarbă să îi ducă lu fi-su, lui Mihai Pascu când a dat cu motocicleta aia electrică peste jurnaliști, i-a dat peste cască. Cum de vorbește așa de domol cu domnul Marian Ceaușescu, vă întreb eu.

Cum se întâmplă așa schimbările astea fenomenale la judecător, la cercetări, la procuratură. Mai nou cu protestatarul „pisicuța sălbatică”, așa este intitulat pe TikTok. Vă întreb cum? Iar cu Vlad Pascu vă întreb dacă oricare persoană din România ar fi fost în pușcărie, chiar și preventiv până la judecată, avem dreptul la telefoane cumva? Să îmi răspundă și mie niște avocați competenți. ”, spune tatăl Robertei, una dintre victime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel