Decizie radicală. Țara care nu va mai raporta totalul contaminărilor cu noul coronavirus

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Autoritățile braziliene au șters informațiile din ultimele luni cu privire la evoluția epidemiei de coronavirus din țară, după criticile președintelui Jair Bolsonaro.

Informațiile de pe site-ul guvernamental au fost șterse, iar ministrul interimar al sănătății, un general de armată, a anunțat că va fi anunțat doar bilanțul din ultimele 24 de ore.

Decizia a venit după criticile președintelui țării. Jair Bolsonaro a spus că bilanțul total nu reflectă imaginea de ansamblu. El nu a dat argumente în acest sens, dar a spus că vor fi realizate alte metode de raportare a cazurilor.

 

Brazilia înregistrează cel mai grav bilanț

 

Țara sud-americană a devenit a doua din lume, după SUA, la numărul infectărilor cu coronavirus și înregistrează cel mai grav bilanț zilnic în ceea ce privește decesele.

Până acum au fost depistate peste 640.000 de cazuri de infectare, dar numărul persoanelor infectate ar putea fi mult mai mare, din cauza testării insuficiente. Peste 35.000 de oameni au murit.

 

Va scoate țara din OMS

 

Liderul de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro a criticat guvernatorii pentru măsurile de protecție împotriva virusului, ba chiar a participat la o manifestație pentru relaxarea restricțiilor.

Zilele trecute, el a amenințat că va scoate țara din Organizația Mondială a Sănătății, scrie Digi 24, pe care a acuzat-o că este „o organizație politică cu partipriuri”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel