De ce au fost clasate acuzaţiile la adresa Elenei Udrea. DNA: "Procurorul a argumentat convingător soluţia"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Elena Udrea
Elena Udrea

Șeful DNA, Nicu Bologa, susține că procurorul de caz care a dispus clasarea faptei de trafic de influenţă de care era acuzată Elena Udrea, în dosarul „Microsoft”, respectiv Mihaiela Moraru Iorga, a argumentat „convingător” această măsură, iar soluția a fost confirmată procurorul ierahic superior.

Procurorul șef al DNA spune că dosarul „Microsoft” a fost instrumentat începând din 2015 până în urmă cu un an sau doi de un alt procuror care, în prezent, este plecat din parchetul anticorupție. Dosarul a fost repartizat la alt procuror care, de la preluare, până la soluţia de clasare, a studiat toate volumele din această cauză, astfel încât să-şi facă o imagine clară asupra faptelor.

„S-a ajuns la concluzia că o faptă de trafic de influenţă nu poate fi probată, nu poate fi dovedită. Procurorul şi-a asumat această soluţie, pe care a însuşit-o şi a fost de acord şi procurorul ierarhic superior, studiind la rândul lui cauza”, a răspuns Crin Bologa, într-o conferință de presă, la o întrebare adresată de MEDIAFAX.

Dosarul a fost instrumentat de Mihaiela Moraru Iorga, procuror care lucrează, în prezent, în Secţia de anchetare a magistraţilor. Moraru Iorga a criticat în spaţiul public modul de lucru al fostei şefe DNA.

„Noi ne asumăm în DNA dosarele instrumentate şi soluţiile, când avem şi argumentele. Nu voi comenta dosarul cu privire la care fosta noastră colegă a propus aumite măsuri, doar pot să afirm că soluţia de clasare a fost verificată. Procurorul de caz a argumentat convingător soluţia de clasare”, mai spune şeful DNA.

DNA preciza, în 2015, că Elena Udrea ar fi cerut 500.000 de euro unui om de afaceri, vizat de ancheta procurorilor în cauza Microsoft. Anchetatorii spuneau Udrea ar fi promis că îl scapă pe acesta de problemele din justiţie.

”Există indicii în sensul că remiterea sumelor de bani ar fi avut loc în mai multe tranşe în perioada iulie 2013 – februarie 2014”, puncta DNA la acel moment.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel