Data la care va fi gata Autostrada Moldovei. Lucrările sunt în grafic

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Data la care va fi gata Autostrada Moldovei. Lucrările sunt în grafic
Data la care va fi gata Autostrada Moldovei. Lucrările sunt în grafic

Autostrada Moldovei, un proiect așteptat de mult timp, își continuă progresul conform planului, potrivit anunțului făcut recent de autorități.

Lucrările sunt în grafic, iar echipele de muncitori se concentrează asupra construirii pilonilor care vor traversa drumul național E85, cunoscut și sub numele de "drumul morții".

La finalul anului 2024, se estimează că aproximativ 200 de kilometri din autostradă vor fi finalizați, aducând o veste bună pentru locuitorii din regiunea Moldovei și pentru cei care tranzitează porțiunea dintre București, Ploiești, Buzău, Râmnicu Sărat și Focșani. Fondurile pentru această etapă provin din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență). Proiectul următor vizează continuarea traseului în 2025 până la Iași, mai exact până la Pașcani.

 

Mai puține accidente

 

Finalizarea Autostrăzii Moldovei promite nu doar o economie semnificativă de timp, ci și o reducere a numărului de accidente rutiere.

În prezent, lucrările se desfășoară intens pe șantiere, cu macarale care forajează și pregătesc gropile pentru stâlpii care vor susține pasajele supraterane. Programul de lucru este susținut de activități pe timp de noapte și zi, în trei schimburi, pentru a asigura respectarea calendarului și pentru a evita eventuale întârzieri.

Proiectul Autostrăzii Moldovei are potențialul de a schimba radical transportul în această regiune. De la finalul anului viitor, se estimează că românii vor putea călători de la București la Iași în aproximativ trei ore, față de cele șase ore necesare în prezent. Această reducere semnificativă a timpului de călătorie va contribui la creșterea conectivității și dezvoltarea economică a întregii regiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel