Daniel Kloyberkatsky, unul din cei mai vechi membrii USR demisionează: "S-a transformat într-un PNL mai spălățel"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un membru USR cu state vechi a anunţat că a plecat din partid din motive ce ţin de "libertatea de exprimare şi misiunea USR". 

"Dragilor, ieri mi-am dat demisia din USR. Mulțumesc colegilor pentru trei ani geniali în care am învățat și muncit împreună, mânați de dorința sinceră de a face ceva mai bună viața celor din jurul nostru.

USR se află acum într-un proces de redefinire și redescoperire. NU este vorba de referendumul de poziționare doctrinară.

Este vorba de redefinirea unor valori mult mai de bază, care privesc democrația internă, calitatea de lider, integritatea, libertatea de exprimare și în fond misiunea USR.

Rezultatul final al acestor frământări interne este cât se poate de neclar și probabil aceste conflicte vor continua mult timp de acum încolo.

În această constelație politică internă, singurul mod de a rămâne relevant este să te alături uneia dintre taberele conflictuale, lucru pe care am refuzat categoric să-l fac

Mi-a fost greu să privesc cum oameni pe care îi respect și admir făceau șpagate logice imposibile, doar pentru a-și justifica lor și celor din jur, abuzuri și greșeli flagrante făcute din loialitate față de gașca lor.

Ce a devenit pentru mine evident după ședința Biroului Național de miercuri, este că acest război se va duce până la marginalizarea completă a competitorilor interni.

Inovația adusă de USR în politica din România, este tocmai aceast spirit critic intern, democrația nebună, sistemul de checks-and-balances, puterea descentralizată a filialelor și accesul direct al membrilor la conducerea partidului.

Aceste mecanisme erau garanția că putem construi o relație pe viață cu electoratul, indiferent cine sunt actorii de la vârful partidului.

Renunțarea la ele transformă USR într-un PNL mai spălățel, un rezultat mult sub dorințele mele", este mesajul postat pe Facebook Daniel Kloyberkatsky, membru USR încă de la înființarea formațiunii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel