Danemarca recunoaște că a greșit în cazul părinților români cărora le-a luat copilul. I-a băgat la închisoare pe nedrept

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile din Danemarca au recunoscut oficial că au făcut o nedreptate în cazul părinților români cărora le-au luat copilul. Aceștia au fost introduși pe nedrept și în arest preventiv. 

Cei doi părinți au ajuns în urmă cu câteva luni cu copilul la spital. Acesta avea diverse răni, iar autoritățile olandeze au crezut că ei au fost cei care le-au provocat așa că i-au decăzut din drepturi și i-au trimis în arest preventiv. Acum situația s-a răsturnat în totalitate. 

Deputatul liberal Robert Sighiartău a reamintit de cazul familiei de români din Danemarca. După două luni de închisoare pe nedrept, românilor li s-a făcut dreptate!

Robert Sighiartău a postat pe Facebook o poză cu o pagină dintr-un ziar danez, în care apare cuplul de români, alături de băiețelul lor. Acesta a scris:

„Mai țineți minte cazul familiei din Danemarca unde doi cetățeni români, părinți tineri erau acuzați că au provocat ,,sindromul bebelușului scuturat” propriului copil? Foarte mulți îmi spuneau atunci că nu se poate ca statul danez să greșească. Ei bine.. Sorana și Ionuț au primit zilele acestea și scrisoarea oficială din partea statului danez conform faptului că sunt NEVINOVAȚI de toate acuzațiile care li s-au adus.

Din nefericire, Mati a stat șase luni fără părinți și ei doi au stat în închisoare două luni pe nedrept. Adevărul în final.. învinge, învinge minciuna. Statul danez va trebui să plătească pentru această drama. Și nu e singura..”

 

 

Care este povestea tragică a românilor din Danemarca

 

Sorana Rotundu a fost arestată împreună cu soţul ei, Ionuţ Rotundu și trimiși în penitenciare diferite, iar copilul în vârstă de aproape o lună a fost luat de autorități (Kommuner) fără nicio explicaţie şi refuzând să ofere orice informaţie familiei despre starea de sănătate a copilului sau locaţia acestuia.

Ionuț și Sorana Rotundu locuiau de doi ani în Danemarca, când au fost arestați, din cauză că Mathias, bebelușul lor de aproximativ o lună, a ajuns la spitalul din Odense cu hemoragie craniană. 

„Părinții au fost arestați preventiv, timp de patru săptămâni. Cazul e sub investigație”, a confirmat la vremea aceea Christina Bork Hansen, de la Poliția din Iutlanda de Sud-Est, pentru publicația daneză Berlingske Tidende.

Bebelușul născut pe 26 decembrie, a fost internat în data de 31 ianuarie, la Spitalul Universitar Odense, cu „sângerări punctiforme la nivelul globilor oculari, fracturi osoase pe partea dreaptă a craniului și hemoragie cerebrală”. Părinții au fost suspectați că i-ar fi provocat rănile bebelușului, în ciuda declarațiilor lor. Abia la un an distanță, familia de români a primit din partea statului danez confirmarea de nevinovăție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel