Danemarca își deschide granițele pentru majoritatea țărilor europene. Care sunt condițiile de călătorie impuse 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Oficialii danezi au anunţat că multe dintre restricțiile impuse călătorilor din străinătate vor fi relaxate începând cu 27 iunie.

 

Danemarca va permite cetățenilor din țările europene cu un număr scăzut de infecții COVID-19 să intre în țară începând cu 27 iunie, a declarat, joi, Jeppe Kofod, ministrul danez de Externe. Acesta este, a spus ministrul de externe, un „pas semnificativ spre normalitate”, potrivit căruia şi danezii vor putea să călătorească.

Statele membre ale Uniunii Europene, țările din afara UE din spațiul Schengen, precum Norvegia și Regatul Unit, vor fi evaluate individual pe baza unor criterii obiective, a spus ministerul. 

„Analizând numărul infecțiilor cu COVID-19, acest lucru ar însemna că frontierele se vor redeschide către Regatul Unit și toate țările UE și Schengen, cu excepția Portugaliei și Suediei”, a declarat şi ministrul Justiției, Nick Haekkerup.

O țară este clasificată drept „sigură” dacă are mai puțin de 20 de persoane infectate la 100.000 de locuitori pe săptămână, spun oficialii danezi. Danemarca și-a deschis deja granițele pentru Islanda, Germania și Norvegia. Turiștii vor avea voie să intre în Danemarca cu condiția să aibă rezervate cel puțin șase nopți de cazare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel