Dăncilă susține că „mai mulți părinți” i-au CERUT să RENUNȚE la programul „Merg la școală”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, astăzi, la Iași, că a renunțat la programul „Merg la școală” pentru că „mai mulți părinți” i-au cerut să nu le mai dea tuturor copiilor voucherele de 250 de lei pentru rechizite, manuale și echipament sportiv, ci doar celor care provind din familii defavorizate, potrivit g4media.ro.

Vestea vine în contextul în care Educația și Finanțele anunțaseră că programul guvernamental „Merg la școală" nu se mai face, pentru că nu a fost implementat la timp. Ei, bine, șefa Guvernului susține că, în realitate, acest program nu se mai face pentru că, în opinia ei: „nu trebuie să le dăm tuturor (n.r. rechizite), ci copiilor din familiile defavorizate".

Citește și Viorica Dăncilă, PRECIZĂRI cu privire la vizita în Moldova cu ELICOPTERUL: „Este prima dată"

Aceasta a lăsat de înțeles că a luat decizia de a opri din derulare programul „Merg la școală" după ce ar fi stat de vorbă cu „mai mulți părinți", care i-ar fi cerut, pe lângă alte persoane nemeționate de premier, să nu le dea lor rechizite pentru că „noi avem posibilități", potrivit relatării premierului transcrisă de site-ul oficial al PSD, scrie g4media.ro.

„Se dau în continuare rechizite, dar trebuie să dăm poate mult mai multe pentru cei care au într-adevăr nevoie de ele. Nu trebuie să le dăm tuturor, ci copiilor din familiile defavorizate, iar acest lucru a fost solicitat și de părinți. Am discutat cu mulți părinți care au spus „noi avem posibilități, degeaba ne dați nouă rechizitele, mai bine să le dăm familiilor care au într-adevăr nevoie, mai bine să ajutăm copiii din familiile defavorizate", potrivit explicațiilor premierului Dăncilă.

Citește și Viorica Dăncilă, despre PROTESTELE cu care a fost PRIMITĂ la Iași: „Eu cred că hoții strigă hoții"

Afirmațiile Vioricăi Dăncilă vin în contextul în care, cu cinci zile în urmă, cel mai important demnitar din Palatul Victoria a anunțat că bugetul Educației va fi redus cu aproximativ un miliard de lei, pentru că se încearcă reducerea fondurilor din zonele unde banii nu vor fi folosiți până la finalul anului, și redirecționarea lor către alte destinații. Totuși, primul-ministru a precizat că, în sectoarele cu reduceri de credite bugetare, creditele de angajament vor rămâne la nivelul prevăzut inițial.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel