Dăncilă se laudă că România a reușit a doua cea mai mare creșteră economică din UE

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că România a înregistrat o creștere a PIB de 4,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, astfel țara noastră a reușit a doua cea mai mare creșteră economică din UE. 

"Vin în continuare vești bune din domeniul economic. Cifrele publicate recent de Institutul Național de Statistică și de Eurostat arată că economia României înregistrează o evoluție peste așteptări. În primul trimestru al acestui an, țara noastră a înregistrat o creștere a PIB de 4,8% serie ajustată sezonier față de aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, România a reușit a doua cea mai mare creștere economică din UE. De altfel, trimestrul 2 din 2019 este cel de-al cincilea trimestru în care înregistrăm creștere economică progresivă de peste un procent de la un trimestru la altul. Este rezultatul măsurilor de sprijinire a mediului de afaceri și de impulsionare a investițiilor pe care le-am luat din programul de guvernare", a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de guvern.

Premierul a adăugat că „în primele șase luni ale acestui an, investițiile străine directe au crescut cu 30% față de aceeași perioadă a anului trecut".

Totodată, șeful Executivului a susținut că de la începutul anului au fost înregistrate peste 53 de mii de noi locuri de muncă. "În prezent, există peste 6,4 milioane de locuri de muncă active".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel