Dăncilă: Parlamentul European a transmis un mesaj IMPORTANT României

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că Parlamentul European își arată încrederea că România va putea să preia şi să exercite cu succes preşedinţia Consiliului UE.

Parlamentul European este a doua instituţie, după Comisia Europeană, care îşi arată încrederea că România va putea să preia şi să exercite cu succes preşedinţia Consiliului UE, a declarat vineri prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"În această săptămână am avut vizita preşedintelui Parlamentului European şi a Conferinţei Preşedinţilor, a înalţilor oficiali europeni. Această vizită se înscrie într-o întâlnire premergătoare preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Am discutat despre stadiul pregătirilor, am discutat despre provocările majore care ne aşteaptă la nivel european, am discutat despre dosarele importante care se găsesc pe agenda europeană. A fost o discuţie constructivă, o discuţie aplicată şi ne-am bucurat foarte mult când oficialii europeni au afirmat şi şi-au exprimat convingerea că România este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE. După această apreciere făcută de Comisia Europeană, iată că şi a doua instituţie europeană îşi arată încrederea că România va putea să preia şi să exercite cu succes preşedinţia Consiliului UE", a afirmat Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a reamintit în context şi mesajul pentru România transmis de preşedintele PE, referitor la aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen.

"O veste foarte bună pe care ne-a dat-o preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, este aceea că procesul de aderare a României la spaţiul Schengen va fi accelerat. Am arătat că România va avea o preşedinţie deschisă, o preşedinţie care îşi va exercita rolul de mediator imparţial şi facilitator de consens, o preşedinţie în care vrem să cooperăm cu toate instituţiile europene, vrem să cooperăm cu toate grupurile politice, vrem ca pe timpul preşedinţiei exercitate de România să creionăm viitorul UE, cu încredere şi cât mai apropiat de cetăţeni", a subliniat Dăncilă.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy