Dăncilă, mesaj pentru PSD-iștii care votează Guvernul Orban

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Premierul demis Viorica Dăncilă nu crede că vor fi parlamentari PSD care vor vota Guvernul Orban, dar spune că dacă vor exista, să își asume public gestul și apoi să îl explice comunităților din care provin. 

Întrebată marți la Cluj dacă vor fi parlamentari PSD care vor vota Guvernul Orban, Dăncilă a răspuns: "Eu nu am auzit nicio voce, am încredere în colegii mei, am încredere că nu vor participa la vot, pentru că este greu de explicat pentru un deputat sau un senator că a votat Guvernul. Nu ne referim la persoane".

Potrivit Vioricăi Dăncilă, atunci când un parlamentar se întoarce în comunitatea de unde a venit, după ce a votat Guvernul Orban, va trebui să explice primarilor că a votat pentru ca ei „să nu mai aibă programe de dezvoltare", pensionarilor că au votat „pentru înghețarea pensiilor: nu veți mai primi creșterea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020", bugetarilor că vor avea „tăieri salariale și că nu vor mai avea vouchere de vacanță", etc.

„Este foarte greu de explicat pentru un parlamentar atât din opoziție - pentru că noi suntem în opoziție - cât și pentru cei aflați acum de partea PNL, a domnului Iohannis, de fapt, pentru că dânsul este în spatele acestui aspect, că votează împotriva românilor sau că votează o guvernare care îi va sărăci. Este foarte greu de explicat acest lucru cine își asumă să iasă public și să își asume acest lucru, pentru că românii vor întreba de ce l-au făcut", a declarat Dăncilă, potrivit Mediafax.

Luni, Viorica Dăncilă spunea că toți parlamentarii din PSD care vor vota Guvernul Orban vor trăda PSD și vor trebui să plece din partid.

Ea adăuga că cei care au demis Guvernul vor trebui să își asume responsabilitatea de a strânge voturile necesare pentru învestire.

Audierea miniștrilor propuși în Guvernul Orban are avea loc marți și miercuri, urmând ca votul să fie dat într-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00, potrivit unei decizii a conducerii Parlamentului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel