Dăncilă, mesaj în miez de noapte pentru Geoană: "Am deplină încredere"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Viorica Dăncilă l-a felicitat, joi noaptea, pe Facebook, pe Mircea Geoană pentru preluarea funcției de secretar general adjunct al NATO, afirmând că această numire onorează România, astfel reconfirmată un partener serios și responsabil al Alianței. 

"Felicitări domnului Mircea Geoană pentru preluarea funcției de secretar general adjunct al NATO! Această numire onorează România, astfel reconfirmată un partener serios și responsabil al Alianței. 'Securitatea națională a României nu a fost niciodată mai bine protejată', a spus astăzi fostul nostru coleg. Domnul Geoană este un diplomat de succes și un om politic experimentat, în care am deplină încredere că va exercita cu profesionalism și devotament acest mandat", a scris pe Facebook Viorica Dăncilă.

Diplomatul român Mircea Geoană a preluat joi oficial funcția de secretar general adjunct al NATO, devenind astfel prima persoană din Europa Centrală și de Est care ocupă această poziție, a anunțat organizația printr-un comunicat.

Geoană a fost numit în funcție încă din luna iulie, de către secretarul general, Jens Stoltenberg. În urma deciziei, fostul ministru de Externe a devenit românul cu cea mai înaltă poziție în ierarhia Alianței Nord-Atlantice, transmite Mediafax.

Mircea Geoană o înlocuiește în funcție pe Rose Gottemoeller, din SUA, prima femeie secretar general adjunct din istoria Alianței.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel