Dăncilă merge luni în Parlament pentru a explica "Ordonanța Lăcomiei"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Viorica Dăncilă este așteptată luni, la Camera Deputaților, pentru dezbateri pe tema OUG 114/2018.

În urma solicitării grupului parlamentar PNL, premierul Viorica Dăncilă este aşteptată, luni, în Camera Deputaţilor, pentru dezbateri pe tema Ordonanţei 114/2018, numită şi Ordonanţa lăcomiei.

Potrivit programului şedinţei de plen de luni a Camerei Deputaţilor, la ora 16:00 au loc dezbateri politice, cu participarea prim-ministrului Viorica Dăncilă, la solicitarea Grupului parlamentar al PNL, cu tema "Opriţi Ordonanţa Lăcomiei, Ordonanţa care bagă România în faliment", scrie News.ro.

Celebra ordonanță 114/208 este contestată în spațiul public. 

Recent, Valdis Dombrovskis , vicepreşedinte al Comisiei Europene şi Pierre Moscovici, comisarul însărcinat cu Afaceri economice şi financiare, impozitare şi vamă l-au avertizat pe ministrul Teodorovici printr-o scrisoare transmisă în cursul accestei săptămâni în legătură cu necesitatea modificării OUG 114/2018, Ordonanţă care pune România într-o foarte proastă lumină printre ţările Uniunii Europene, mai ales că deţinem în prezent preşedinţia rotativă a Consiliului. 

Totodată, Adrian Vasilescu, consultant de strategie al Băncii Naţionale, a precizat că pentru a deveni lege în urma dezbaterii în Parlament, OUG nr. 114/2018 necesită un aviz de legalitate din partea BNR.

Săptămâna trecută, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a mers și el în Parlament, unde a declarat că Ordonanţa 114 din 2018, prin care Guvernul impune băncilor "taxa pe lăcomie", este cel mai curajos act normativ de după Revoluţia din 1989, fiind o măsură care susţine autorităţile locale şi sectorul construcţiilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel