Dăncilă, întâlnire cu premierul din Malta. Problema migranților, printre subiectele abordate

Liviu Ludovic / 22 feb 2019, 22:57 Salveaza PDF Comentarii

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, vineri seară, o întrevedere cu omologul său din Republica Malta, dr. Joseph Muscat, un subiect important al dialogului fiind cooperarea economică, în special din perspectiva creşterii investiţiilor companiilor malteze în domenii sectoriale precum IT şi turism, informează Guvernul.

"În cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte circumscrise agendei politice bilaterale. Premierul Viorica Dăncilă a exprimat satisfacţia pentru evoluţia relaţiilor dintre România şi Republica Malta, precum şi pentru intensificarea dialogului politic bilateral. Tematica cooperării economice, în special din perspectiva creşterii investiţiilor companiilor malteze în domenii sectoriale precum sectorul IT şi turism, a ocupat un loc important în cadrul discuţiei. De asemenea, premierul Republicii Malta şi-a manifestat interesul pentru dezvoltarea investiţiilor malteze în parteneriat public-privat în domeniile sănătăţii şi energiei, pe teritoriul României", se arată într-un comunicat transmis de Executiv.

De asemenea, un subiect aparte a vizat comunitatea românească din statul maltez, cu referinţe la raporturile foarte bune cu autorităţile malteze şi integrarea de succes a cetăţenilor români în societatea malteză, precum şi valenţele acesteia ca punte de legătură între popoarele celor două state. Prim-ministrul Joseph Muscat a evidenţiat relaţia "de suflet" între Malta şi România, subliniind faptul că o familie din două din ţara sa are cel puţin un membru de origine română.

Potrivit comunicatului, au fost abordate, totodată, aspecte curente ale agendei europene, în special programul Preşedinţiei României a Consiliului UE, cu accent pe priorităţile asumate de ţara noastră în ceea ce priveşte politica de coeziune şi cadrul financiar multianual, precum şi pe evenimentele care au marcat primele luni ale mandatului României.

Premierul Dăncilă a exprimat solidaritatea faţă de eforturile autorităţilor malteze în faţa provocărilor fenomenului migraţiei din sudul Mării Mediterane şi a reiterat importanţa acţiunii europene comune în baza principiilor solidarităţii şi responsabilităţii, prin asigurarea unui echilibru corect între acestea.

Întrevederile au avut loc în marja Congresului Partidului Socialiştilor Europeni (PES), care se desfăşoară la Madrid în 22 şi 23 februarie, mai menţionează sursa citată.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy