Dăncilă e optimistă: România e pregătită să preia președinția Uniunii Europene

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a subliniat că România este pregătită pentru preluarea şi exercitarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Reuşita preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene va fi reuşita celor 27 de state membre, iar ţara noastră va acţiona ca un mediator imparţial, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, joi, în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie de parlamentari şi europarlamentari germani, informează Guvernul.

"Reuşita preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene va fi reuşita celor 27 de state membre, care trebuie să dea un semnal bun pentru viitorul UE. În mandatul nostru vom acţiona ca un mediator imparţial, pentru că este esenţial să întărim consensul la nivel european", a arătat şeful Executivului de la Bucureşti.

În cadrul întrevederii de la Palatul Victoria discuţiile s-au axat pe colaborarea bilaterală şi consolidarea acesteia, în contextul în care România va prelua preşedinţia Consiliului UE de la 1 ianuarie.

Prim-ministrul a subliniat că România este pregătită pentru preluarea şi exercitarea acestui mandat, în cadrul căruia vor fi abordate provocări precum: Brexit, viitorul Europei, realizarea unui consens asupra viitorului cadru financiar multianual şi vor fi gestionate dosare legate atât de politicile europene tradiţionale - Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună - dar şi cele referitoare la migraţie, politica de apărare şi terorism.

Şefa Executivului a arătat că este importantă şi consolidarea cooperării bilaterale dintre România şi Germania, în plan politic şi guvernamental, prin stabilirea unor mecanisme de dialog mai rapide şi susţinerea în comun a unor iniţiative, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel