Dancă (PNL): Coaliția PSD-ALDE înlocuiește mega-prostia OUG 114 cu mai multe prostii mai mici

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, susține că PSD-ALDE înlocuiește o mega-prostie cu mai multe prostii mai mici. El se referă la Ordonanța 114, care a iscat atâtea reacții și controverse.

„Cea mai bună dovadă că Ordonanța 114 este o mega prostie economică a guvernării PSD-ALDE este chiar modificarea ei printr-o altă ordonanță. Însă, propunerea de modificare a OUG 114 este departe a rezolva problemele deja create în economie și reprezintă cel mult o nouă vânzare de iluzii pentru populație.

Asta se întâmplă când niște analfabeți economici ca Dragnea, Vâlcov și Teodorovici guvernează cu ochelari de cal și nu vor să admită că cea mai bună soluție este abrogarea OUG 114 (...) Cu o gândire care l-ar face mândru și pe liderul suprem al Coreei de Nord, tripleta de coșmar Dragnea - Vâlcov - Teodorovici va stabili planurile de afaceri pentru companiile private din sectorul bancar prin HG, un mecanism greu de imaginat și de aplicat chiar și în cea mai socialistă economie planificată de stat”, a scris Ionel Dancă pe pagina sa de Facebook.

Totodată, liberalul a explicat că, prin modificările anunțate de Guvern, noul indice bancar va fi mult mai volatil, ceea ce-l va face mai puțin predictibil pentru contractele de credit pe termen lung, și nu există nicio garanție că va fi mai mic decât nivelul ROBOR pe toată perioada creditului.

„În sectorul energetic, eliminarea taxei de 2% pe cifra de afaceri doar pentru producția energetică pe cărbune este un ajutor de stat evident care se vede de la Bruxelles iar o nouă procedură de infringement în energie este inevitabilă. De altfel, Comisia Europeană a anunțat deja o procedură de infringement în ceea ce privește plafonarea prețurilor la gazele naturale pentru că încalcă prinicipiile pieței libere și aduce beneficii directe doar pentru anumiți băieți deștepți cu combinate chimice și Gazprom”, a spus Dancă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel