Dan Stefănescu, pilotul decedat în accidentul aviatic avea PESTE 16.000 de ore de zbor

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Dan Stefănescu, pilotul decedat în accidentul aviatic avea PESTE 16.000 de ore de zbor
Dan Stefănescu, pilotul decedat în accidentul aviatic avea PESTE 16.000 de ore de zbor

Pilotul care a murit în accidentul aviatic de sâmbătă din județul Prahova, Dan Ștefănescu, era „aripa dreaptă a Iacărilor Acrobați” și avea peste 16.000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737.

„Am primit cu tristețe vestea trecerii în neființă a pilotului Dan Ștefănescu, aripa dreaptă a <Iacărilor Acrobați>, în urma unui accident aviatic în după amiaza de 26 martie. Transmitem condoleanțe familiei și celor ce l-au iubit, îi apreciem activitatea ca apropiat al militarilor și în special al aviației militare”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit reprezentanților ministerului, Dan Ștefănescu era nelipsit la show-urile aeriene, uneori chiar în formație cu piloții militari de IAK-52, la evoluțiile aeriene de la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naționale sau la Monumentul Eroilor Aerului de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene, la survolurile dedicate comemorării așilor aviației române.

 

Dan Ștefănescu a dus numele aviației române la competiții internaționale

 

„Un moment remarcabil, prin care și-a arătat noblețea sufletească, a fost când i-a împlinit visul de a se afla iar la manșă unui as al aviației de vânătoare din cel de-al Doilea Război Mondial, generalul Ion Dobran, care atunci avea 99 de ani, într-un zbor de la Bucureşti la aerodromul Bănești în 2018.

Dan Ștefănescu, cu peste 16000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737, iubitor al acrobației, a dus numele aviației române la competiții internaționale, ca membru al Lotului Național de Acrobație, Campion național de acrobație și aterizare la punct fix, Maestru al sportului la zbor cu motor”, se mai arată în mesajul MApN.

 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel