Dan Barna a spus când va fi anunțat candidatul la PREZIDENȚIALE

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, că deşi partidul va alege în Congresul de sâmbătă candidatul formaţiunii la alegeri, prezidenţiabilul Alianţei USR-PLUS va fi anunţat peste două săptămâni.

„Suntem într-o Alianţă. Chiar azi (vineri - n.r.) am avut o întâlnire despre construcţia acestei Alianţe şi vom avea probabil peste două săptămâni candidatul care se va în scrie în cursa pentru Cotroceni. Ceea ce diferenţiază USR şi PLUS de vechea clasă politică este această modalitate de democraţie reală, în cazul nostru chiar se întâmplă lucrul acesta. Noi avem o repvedere clară în statut şi aceea că Congresul USR nominalizează candidatul partidului la prezidenţiale”, a afirmat Dan Barna, vineri seara, la Digi 24.

Liderul USR a precizat că statutar va fi ales la Congres candidatul USR la prezidenţiale, la PLUS fiind un mecanism similar de alegere a prezidenţiabilului partidului, iar decizia Alianţei va fi luată după o analiză SWOT.

„Revenind la prezidenţiale. Exact acelaşi mecanism. Avem mecasnimul USR. Sunt patru candidaţi. Mâine (sâmbătă - n.r.) delegaţii vor asculta argumentele noastre şi vor vota astfel încât omul nominalizat să fie sigur că are în spate, în mod legitim, că are sprijinul partidului pentru campania care va urma. Contextul Alianţei, la fel există un mecanism similar şi la PLUS. Am agreat ideea că vom merge cu acest tandem preşedinte-premier. Vom vedea (dacă dăm preşedintele – n.r.). E un tandem. Deocamdată suntem în această etapă, statutar. Vom merge mai departe. Rezultatul va veni dintr-o analiză SWOT, dintr-o analiză cu plusuri şi minusuri. Obiectivul nostru e să dăm României şi preşedintele şi premierul. Obiectul nostru este ca Alianţa să guverneze. Alianţa USR-PLUS va merge mai departe. Acel nume Alianţa 2020 nu era doar un brand, era obiectivul să formăm guvernul şi să dăm alternativa de guvernare”, a explicat Dan Barna.

Acesta a precizat că alte alianţe politice au avut o viaţă scurtă, iar Alianţa USR-PLUS încearcă să înveţe din greşelile trecutului.

„Aşa funcţionează. Puteam să mă întâlnesc eu cu Dacian Cioloş pe un şerveţel, gen cafenea talk şi gata. Stăm de vorbă pe îndelete, exact pe logica bătrânească din cultura poporului român socoteala lungă face lucrul mai bun. Au mai fost Alianţe, dar care s-au stins din păcate devreme. Încercăm să învăţăm din greşelile altora. De asta stăm să discutăm pe îndelete, tocmai ca să acoperim cât mai mult din greşelile pe care le-am văzut la alte alianţe”, a mai spus Barna.

 

Tandemul nu va fi aprobat

 

Liderul USR a afirmat că tandemul preşedinte-premier, Dan Barna şi Dacian Cioloş, sau viceversa, al Alianţei USR-PLUS nu va fi aprobat la Congresul USR de sâmbătă, precizând că încă se lucrează la acordul Alianţei.

„Deocamdată neavând o formă agreată a protocolului. Va fi discutat doar la nivel de idee. Dincolo de asta, mâine nu va fi o decizie pe protocolul Alianţei pentru că la acela lucrăm. Stăm şi negociem, după care ajungem la un acord al Alianţei cu care comisiile sunt confortabile pe care îl vom prezenta partidelor noastre”, întrebat dacă tandemul la alegeri va fi discutat, sâmbătă la Congresul USR.

Circa 500 de delegaţi ai USR se reunesc, sâmbătă, pentru a alege candidatul partidului la prezidenţiale. În competiţie sunt înscrişi liderul USR Dan Barna, senatorul Mihai Goţiu, Dumitru Stanca şi Dragoş Dinulescu. În aceeaşi zi se va întruni şi Consiliul Naţional al PLUS.

Consiliul Naţional al PLUS se va desfăşura tot sâmbătă, în vederea desemnării candidatului formaţiunii la la prezidenţiale şi la Primăria Generală a Capitalei. Vor exista şi decizii referitoare la organizarea internă a partidului şi stadiul negocierilor care au loc, în aceste zile, la nivel european, a informat PLUS, într-un anunţ de presă.

De la ora 13.00, preşedintele PLUS Dacian Cioloş va susţine o conferinţă de presă, pentru a anunţa deciziile luate de partid în cadrul Consiliului Naţional, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel